A TotalEnergies újabb lépést tesz a műanyag újrahasznosításért

2022. június 9. Egyéb | Egyéb szektorok

A TotalEnergies és a New Hope Energy – a vegyi újrahasznosítás úttörője – megállapodást kötöttek, melynek értelmében a New Hope Energy fejlett újrahasznosító üzemet épít. Ennek célja, hogy az elhasználódott műanyaghulladékot újrahasznosított alapanyaggá alakítsák át, amelyet a TotalEnergies megvásárol, majd kiváló minőségű polimerekké alakít át. Az újrahasznosított anyagokból  élelmiszeripari csomagolások készíthetőek – jelentették be sajtóközleményben, június 9-én.

Az üzem várhatóan 2025-ben kezdi meg a termelést, és a Lummus Technology-val közösen kifejlesztett, szabadalmaztatott pirolízis technológiát használja majd. Ezzel évente több mint 310 000 tonna vegyes műanyaghulladékot dolgoz fel és alakít át a vállalat, amelyet egyébként hulladéklerakóba vagy égetőbe kerülnének. A TotalEnergies 100 000 tonna újrahasznosított alapanyagot fog felhasználni texasi termelési egységeiben, hogy olyan kiváló minőségű polimereket állítson elő, amelyek alkalmasak élelmiszeripari csomagolások előállítására.

– Örülünk, hogy a New Hope Energy-vel együttműködhetünk, mert ez egy ígéretes technológiai fejlődési lehetőség. Ez a projekt egy újabb jelentős lépés a műanyag újrahasznosítás kihívásának megoldása és az újrahasznosított polimerek előállítására vonatkozó célunk elérése érdekében – mondta Valérie Goff, a TotalEnergies polimerekért felelős vezető alelnöke. 

– A TotalEnergies tisztában van azzal, hogy az újrahasznosítás kiterjesztése szükségessé vált világszerte. A 2030-ra kitűzött, 30%-os megújuló polimerek használatára vonatkozó céljuk a körforgásos gazdaság iránti elkötelezettségük ékes bizonyítéka. A Lummusszal való partnerségünk lehetővé tette számunkra, hogy biztosítsuk a projekthez  szükséges hátteret, és támogassuk őket ebben a küldetésben – mondta Rusty Combs, a New Hope Energy vezérigazgatója.

– A további felhasználás érdekében a műanyaghulladékok átalakítása kritikus lépés a hatékony körforgásos gazdaság megvalósításához. A TotalEnergies számára kiemelten fontos fenntarthatósági célkitűzéseinek elérése, integrált feldolgozási megoldásaink pedig pontosan ezeket a célokat szolgálják – tette hozzá Leon de Bruyn, a Lummus Technology elnök-vezérigazgatója.

(SCM)