Raktár- és irodaterületet adott át a VGP a Coopervisionnek

2024. április 26. Beruházás | Egyéb szektorok

A logisztikai és könnyűipari ingatlanok európai szolgáltatója raktár- és irodaépületet adott át Budapesten a vezető kontaktlencse gyártó Coopervision részére. Az épületeket a VGP magas szintű fenntarthatósági és energiahatékonysági szabványai szerint tervezték és építették A 7531 m²-es raktár és egy 1001 m²-es iroda is BREAAM Very Good minősítésre számít.

A park Üllő és Vecsés határán helyezkedik el, közvetlenül Liszt Ferenc repülőtérnél, a budapesti M0-s körgyűrű mellett és az M4-es autópálya csomópontjánál, ideális helyszín a logisztikai szolgáltatóknak és a raktározással foglalkozó kereskedelmi és gyártó cégeknek. A jelenleg 3 bérlővel működő VGP Aerozone Parkban 85 000 m² került bérbeadás alá, a cég további 40 000 m² fejlesztésén dolgozik még a jövőben. 

A Coopervision jól szigetelt, hőszivattyús fűtésrendszerrel ellátott épületei BREAAM Very Good minősítés várományosai a BREEAM International New Construction rendszer szerint. Az új raktár és disztribúciós központban magas minőségű, tágas irodákat alakítottak ki. 

– A VGP Aerozone park Budapest keleti ipari régiójához tartozik, a reptér és az autópályák közelsége kiemelkedő szerepet kap közlekedési szempontból ugyanis innen könnyen megközelíthetőek mind a hazai nagyvárosok mind a környező országok kiemelt úti céljai. Ideális helyszín a logisztikai szolgáltatóknak és a raktározással foglalkozó kereskedelmi és gyártó cégeknek – mondta Pálovics Károly, a VGP magyarországi Ország Igazgatója.

A state-of-the art technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok fontos jellemzője. A VGP minden új építési projektje esetében a BREEAM környezetvédelmi tanúsítást tűzte ki célul. A VGP Megújuló Energia Részlegének különálló üzletágával a VGP szeretné elősegíteni ügyfelei zöld energiára való átállását, és támogatni őket a hatékony energiagazdálkodásban. Ezzel párhuzamosan a Részleg zöld energiatermelő kapacitása már 270,5 MWp-ra nőtt, a cég célja, hogy amint a hálózat fejlesztése elkészül, ez 2025-re már elérje a 300 MWp-t. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 41 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és az európai kulturális értékek védelmével foglalkozik. 

Supply Chain Monitor