Átadták az Arago Green Technologies Kft. gyárát Sajókeresztúron

2022. március 7. Beruházás | Autóipar

Átadták az Arago Green Technologies Kft. közel 10 milliárd forintból, csaknem négymilliárd forintos kormányzati támogatással felépített autóipari pótalkatrész-gyárát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúron március 4-én.

Az ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a megyében jelenleg 66 gazdaságélénkítő beruházás zajlik, ezek közül hatvan beruházás a pandémia alatt elindított versenyképesség-növelő támogatás segítségével, 55 milliárd forint összértékben épül, és amelyek 31 000 munkahely megőrzéséhez járulnak hozzá. – További hat beruházás a HIPA által finanszírozott fejlesztési projekt mintegy 200 millió euró értékben, ezek 527 új munkahely létesítését tették lehetővé. Ezek a projektek mind azt jelzik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén ma már nem olyan helyzetben van, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, hanem az ország egyik gazdasági motorjának számít - tette hozzá az államtitkár.
Az infrastruktúra soha nem látott mértékben fejlődik a megyében, zajlik a miskolci repülőtér fejlesztésének előkészítése, ami felteheti Miskolcot és térségét a leggyorsabban fejlődő térségek közé. 
Észak-Magyarország egyik legnagyobb, mintegy 10 000 négyzetméter alapterületű autóalkatrész-gyára több mint 60 munkavállalót alkalmaz, év végére azonban 180 főre is emelkedhet az üzemben foglalkoztatottak száma.
Orosz Tamás, az Arago Green Technologies Kft. igazgatója hangsúlyozta: Európa útjait közel 325 millió jármű járja, melyek üzemben tartása közel hárommilliárd darab különböző pótalkatrész legyártását teszi szükségessé minden évben. - Szakszerű folyamatokkal és modern technológiával a régi szerkezetek akár 85%-a megmenthető és a járműiparba visszaforgatható, az újragyártási folyamat során a termék gyakorlatilag az eredeti előírások specifikációk mentén születik újjá - ismertette cég ügyvezetője. Megjegyezte, a cég tíz termékvonal újragyártását kezdi meg, amelyeket akár új termékek gyártásával is ki tud majd egészíteni.

(MTI)