A kecskeméti VGP Parkba költözik a Bohnenkamp

2020. szeptember 16. Logisztika | Egyéb szektorok

A minőségi logisztikai és félipari ingatlanok Európa-szerte élen járó fejlesztője, üzemeltetője és tulajdonosa, a VGP szeptember 16-án adta hírül, hogy új raktárt fejleszt a Bohnenkamp számára a kecskeméti VGP Parkban.

A VGP Park Kecskemét a 20 000 lakosú várostól délre fekvő ipari területen található jó infrastruktúrával és tömegközlekedési lehetőségekkel, mintegy 5 km-re a Délkelet- Európát Budapesttel összekötő M5-ös autópályától. A VGP Park Kecskemét egy közel 167 600 négyzetméteres telken épül, amelyen az építkezés befejezése után 80 500 négyzetméter terület lesz bérelhető. A park első  épülete  egy 49 000 négyzetméteres telken épül, közel 23 000 négyzetméternyi bérelhető területtel.

A Bohnenkamp a délkelet-európai terjeszkedését erősítve költözik be 2020 decemberében a VGP Park Kecskemét komplexumba, ahol összesen 3500 négyzetméternyi raktár- és irodaterületet bérel majd. A Friedel Bohnenkamp által 1950-ben, Németországban alapított Bohnenkamp cég a professzionális felhasználású abroncsok, kerekek és járműalkatrészek egyik vezető nagykereskedője. 28 ország márkakereskedői és gyártói támaszkodnak a Bohnenkamp széles termékpalettájára, valamint szakszerű és vevőközpontú szolgáltatásaira. – Örömmel fogadjuk a Bohnenkamp céget az új kecskeméti létesítményünkben, hiszen betelepülésük azt is mutatja, hogy Kecskemét egyre fontosabbá válik a régióban – mondta Balogh László, a VGP Hungary kereskedelmi igazgatója.

A VGP vállalatcsoport jelenleg 12 európai országban, összesen 72 parkot üzemeltet. A VGP Park Kecskemét a vállalatcsoport ötödik üzleti parkja Magyarországon. Az első kecskeméti épület építése mellett a VGP ősszel kezdi meg az új VGP Park Győr Béta alapozó munkálatait, ahol több mint 47 000 négyzetméternyi bérelhető terület áll majd rendelkezésre, továbbá 12 000 négyzetméterrel bővíti majd a VGP Park Alsónémedi létesítményt is. A vállalat számára fontos a fenntarthatóság: a VGP által épített összes épület megfelel az energiahatékony és fenntartható építés követelményeinek.

(SCM)