Kapacitásnövelő beruházás Nyíregyházán

2020. július 22. Beruházás | Egyéb szektorok

Kezd visszatérni a növekedési pályára a magyar gazdaság – mondta a pénzügyminiszter július 21-én, Nyíregyházán, amikor aláírták a villamosipari és gépészeti kivitelezéssel foglalkozó Industrial Electric Bau Kft. kapacitásbővítő beruházásának csaknem 42 millió forint értékű támogatási szerződését.

Varga Mihály kifejtette, a kft. beruházásához a kormány 30 millió forinttal járult hozzá a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) segítségével, ami az egyik legnagyobb magyar gazdasági programnak számít 2500 milliárd forintnyi fejlesztési forrásával. A kis- és közepes vállalkozásokról szólva a miniszter az innováció fontosságát emelte ki, amelyben az Industrial Electric Bau Kft.-t élen járónak nevezte. Szavai szerint a cég már most is 200 sikeres projektet bonyolított le a technológiafejlesztés területén és további piacok megszerzésében, valamint a szakembergárda megerősítésében látja a jövőjét.

Az eseményen Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, a közel 30 munkavállalót foglalkoztató társaság komoly üzleti kapcsolatot alakított ki több külföldi multicéggel, köztük például a német Daimlerrel vagy cseh Skodával, így példa lehet a többi nyíregyházi vállalkozás számára. Labanics István ügyvezető igazgató a beruházást ismertetve elmondta, az épületgépészethez kapcsolódó vezérléstechnikai feladatokkal is foglalkozó cég a nyertes pályázat segítségével gépeket vásárolt, valamint hamarosan megépíti új összeszerelő üzemét is.

(MTI)