Elkezdődött az Extreme Digital és az eMAG egyesülése

2019. november 7. Egyéb | Egyéb szektorok

Elkezdődött a magyar tulajdonú Extreme Digital és a dél-afrikai hátterű eMAG magyarországi leányvállalatának egyesülése, miután októberben a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a fúziót, a végleges összeolvadás 7-8 hónap alatt történik meg – mondta Várkonyi Balázs, az Extreme Digital Zrt. ügyvezetője november 6-án, Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az eMAG magyarországi leányvállalatát működtető Dante Kft. megvásárolja az Extreme Digital 100%-os tulajdonrészét, az adásvétel jogi része novemberben lezárul. A létrejövő cégben 52%-os tulajdonrésze lesz a Dante Kft.-nek, és 48%-os részesedése az Extreme Digitalnak.

A cég új nevet is kap majd. A két igazgatói posztot az Extreme Digital alapítói, Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula töltik majd be, a kereskedelmi igazgatót pedig az eMAG delegálja. Ezután kezdődik a két webáruház működésének összehangolása és optimalizálása.

A két online áruház az idei ünnepi szezonra még külön készül, mindkét megszokott webcímen lehet vásárolni. Ez hosszabb távon is így marad, a két külön nevet a közös irányítás alatt is megtartják.

A fúzióval egy 600 dolgozót foglalkoztató vállalat jön létre a magyar piacon, a cél ennek megháromszorozása öt éven belül.

(MTI)