Akvizíció a szórakoztatóiparban

2019. szeptember 18. Egyéb | Egyéb szektorok

A családi szórakoztatás területén fektet be a Genesis, többségi tulajdonrészt szerezve a magyarországi 11 Entertainment Groupban.

A Genesis Capital által menedzselt Genesis Private Equity Fund III (GPEF III) magántőkealap aláírta a családoknak beltéri szórakoztató programokat nyújtó 11 Entertainment Group 61%-ának megvásárlásáról szóló szerződést. A GPEF III Stefan Fritsch úrral – az 11 Entertainment Group alapítójával – társult, hogy egy családi szórakoztatásra specializálódott cégcsoportot építsenek közösen a közép-kelet-európai régióban. Ez a GPEF III nyolcadik befektetése, egyúttal az első önálló befektetése Magyarországon – áll a szeptemberben kiadott sajtóközleményben.

Az 11 Entertainment Group csoport magyarországi tagjai olyan cégek, amelyek beltéri, családoknak szóló szórakoztatási szolgáltatásokat kínálnak trambulinparkokban, játszóházakban és laser tag arénákban. Stefan Fritsch úr, a cég alapítója és tulajdonosa feleségével, Kovács Rékával egyfajta hobbivállalkozásként nyitotta meg az első játszóházat 2009-ben azért, hogy örömet szerezzen saját gyerekeinek, miközben felsővezetőként dolgozott az autóiparban. Innen kezdett el felfelé ívelni Fritsch úr vállalkozói karriere.

– A vállalkozás már azóta a szenvedélyem, amióta gyerekként képregényeket árultama szülővárosom egyik utcasarkán. Vállalkozóként teljes szabadságunk van arra, hogy a jövőt olyanná alakítsuk amilyennek szeretnénk. Ez adja azt a pozitív energiát, amely az előttünk álló hatalmas munkamennyiség elvégzéséhez és az akadályok leküzdéséhez szükséges, hogy végül valóra váltsuk a terveinket – mondta Stefan Fritsch. 2009 óta Stefan és Réka vállalkozása jelentősen bővült és már 5 parkot foglal magában, ahol éves szinten több, mint 500 000 látogatót fogadnak. A vállalkozásuk életében a következő cél, hogy a környező országokban terjeszkedve a közép-európai régió vezető családi szórakoztatási szolgáltatásokat nyújtó vállalatává váljanak. Ennek előkészületeként az 11 Entertainment Group az elmúlt időszak során tapasztalt felsővezetőkkel erősítette csapatát, akik egyben a cégcsoport részvényesei is lettek. A GPEF III és Fritsch úr is további jelentős tőkét allokáltak a növekedési terv támogatására.

– A Genesis tulajdonostárssá válása lehetővé teszi számunkra, hogy a szórakoztatási koncepciónkat minél gyorsabban elterjesszük a közép-európai régióban, és egyúttal bizonyítja, hogy csapatunk kiváló munkát végzett az eddigiekben a vállalkozásunk fejlesztésében. A Genesis szakértelme és a különböző iparágakban és ágazatokban szerzett több, mint 20 éves tapasztalata segítségünkre lesz a vállalatunk professzionális továbbfejlesztésében – mondta Stefan Fritsch.

– Az 11 Entertainment Groupba való befektetés lehetőséget ad számunkra, hogy Stefan lenyűgöző vállalkozási sztorijában részt vegyünk, valamint hogy kiaknázzuk a jelenleg még gyerekcipőben járó közép-európai családi szórakoztatási piacban rejlő lehetőségeket. Biztosak vagyunk benne, hogy Stefannak a bővüléshez való hozzáállása, valamint a működési kiválóság terén felmutatott eddigi eredményei kitűnő platformmá teszik az 11 Entertainment Groupot a további növekedéshez – jegyezte meg Radan Hanzl, a Genesis Capital egyik tulajdonosa és a GPEF III helyi befektetési tanácsadója.

– Ezen túl pedig a tranzakció teljesíti a GPEF III azon vízióját is, hogy a tradicionális cseh és szlovák piacokon túl is bővítse tevékenységét – tette hozzá Tatiana Balkovicová, a Genesis Capital befektetési igazgatója.

A tranzakciós tanácsadást az eladó részére az Absolvo Consulting és a Baker McKenzie nyújtotta, míg a vevőt a Kinstellar és a Deloitte segítette.

(SCM)