A Neuraxpharm a kelet-közép-európai régióban terjeszkedik

2019. február 5. Beruházás | Gyógyszeripar

A Neuraxpharm Group, Európa egyik vezető gyógyszergyártója, amely a központi idegrendszeri rendellenességek (CNS) kezelésére specializálódott, bejelentette, hogy megvásárolta a CNS-re specializálódott Farmax gyógyszergyártó vállalatot az SVUS Pharma-tól – áll a Neuraxpharm február 1-én megjelent sajtóközleményében. 

A csehországi Hradec Králové városában székelő, korábban az SVUS Pharma kereskedelmi részlegeként működő Farmax kiterjedt elosztóhálózattal rendelkezik Csehországban, Szlovákiában, valamint kisebb részben Magyarországon is. A vállalat piacvezető az eladásokban, és egyaránt értékesít a központi idegrendszeri rendellenességekre specializált márkázott, valamint márkajelzés nélküli generikus gyógyszerkészítményeket, mint például a Zolpinox®. A Farmaxhoz köthető több jól ismert, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény forgalmazása is, mint például a Preventan® és a Maxicor®.

A Farmax ezentúl Neuraxpharm Bohemia néven működik tovább, és termékeit a Neuraxpharm márkanév alatt forgalmazza. A Neuraxpharm Bohemia, kihasználva saját értékesítési hálózatának erejét Csehorszában, Szlovákiában és Magyarországon, új és differenciált termékek bevezetését tervezi a helyi páciensek és egészségügyi szolgáltatók számára. Mindezt a vállalat a központi idegrendszeri rendellenességekre specializált széles termékportfóliójára alapozza.

– Örömmel üdvözöljük a Farmaxot a Neuraxpharm családban. Meggyőződésünk, hogy ez az akvizíció megerősíti vezető pozíciónkat a központi idegrendszeri rendellenességekre specializált gyógyszerek európai piacán, és saját értékesítési csapatunkon keresztül közvetlen kapcsolatot biztosít számunkra a kelet-közép-európai piacokhoz. A KKE régióba való belépés a Neuraxpharm stratégiai pillére, hiszen ez a piac jelentős növekedési potenciállal bír számunkra – mondta el Dr. Jörg Thomas Dierks, a Neuraxpharm elnök-vezérigazgatója.

– Örülök, hogy csatlakozhatok a Neuraxpharm csapatához és egy vezető európai franchise részese lehetek. Nagyon büszke vagyok az SVUS Pharma Csehországban és a kelet-közép-európai régióban elért eredményeire. Szeretném megköszönni az SVUS Pharma vezetőségének és munkatársainak az elkötelezettségét. Biztos vagyok benne, hogy a központi idegrendszeri rendellenességek területén szerzett szaktudásunkkal hozzájárulunk majd ahhoz, hogy a Neuraxpharm Group szerepe tovább erősödjön az európai CNS piacon – tette hozzá Dr. Lukáš Jirka, aki ezt megelőzően az SVUS Pharma ügyvezető igazgatója volt, mostantól pedig a Neuraxpharm Bohemia ügyvezető igazgatói pozícióját tölti be.

Az üzleti tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

(SCM)