Belga céget vásárol fel az Emerson

2018. december 13. Beruházás | Elektronikai ipar

Az Emerson felvásárolja az innovatív szeleptechnológia vezető gyártóját, az Advanced Engineering Valves (A. E. Valves) nevű vállalkozást – közölte december 12-én, honlapján az amerikai cég.

Az LNG technológiában jártas belga vállalat megszerzése lehetővé teszi az Emersonnak, hogy tovább erősítse az automatizálási megoldások területén kivívott globális vezető szerepét. Ezzel képessé válik a szeleptechnológia további tökéletesítésére, amelynek eredményeként ügyfelei gyártási folyamatainak biztonsága és megbízhatósága jelentősen emelkedhet. 

– Az A. E. Valves akvizíciójával az Emerson tovább emelheti ügyfelei számára az LNG ellátási lánc biztonságát azzal, hogy minden egyes szelep működése még megbízhatóbbá válik. A szeleptechnológia területén elért széles portfóliónk tovább bővül, amelynek eredményeként ügyfeleink beruházásainál javulhat a tőkehatékonyság, emelkedhet a termelékenység – mondta Lal Karsanbhai, az Emerson Automation Solutions ügyvezető igazgatója.

– Az A. E. Valves felvásárlása magától értetődő megoldás az Emerson számára, ami lehetővé teszi ügyfeleink számára az értéknövelt megoldások további bővítését gyártási folyamataik során. Egyúttal olyan beruházást jelent, amely technológiai folyamatainkba beépítve elősegíti ügyfeleinknél a termelékenység és a jövedelmezőség további emelését – értékelte az akvizíciót Ram Krishnan, az Emerson ellenőrzési részlegének elnöke.

(SCM)