Kettéválik a német vállalat

2018. október 1. Egyéb | Autóipar

A thyssenkrupp igazgatósága szeptember 30-án tartandó rendkívüli ülésén azt javasolja a felügyelő bizottságnak, hogy a csoportot két, sokkal koncentráltabb és hatékonyabb társaságra bontsa – olvasható a vállalatcsoport honlapján szeptember 27-én megjelent közleményben.

Az elképzelés szerint a tőke- és az anyagi javakat a jövőben önálló, tőzsdén jegyzett társaságoknak kell kezelni, amelyek közvetlen tőkepiaci hozzáféréssel rendelkeznek. Az igazgatótanács meg van győződve arról, hogy ez az új struktúra lehetővé teszi a vállalkozások számára a gyorsabb fejlődést, illetve hogy erősségeikre koncentráljanak. Természetesen mindkét vállalat továbbra is használja a thyssenkrupp nevet.

– Az elmúlt hetekben a thyssenkrupp stratégiai lehetőségeinek széles választékáról szerteágazó és sokszor túlzó viták zajlottak a nyilvánosság előtt. De nem lehet feketén-fehéren eldönteni, mi a helyes megoldás. Nincs egyértelmű válasz arra, hogy melyik a helyes irány, és melyik vezet a pusztulásba. A felvetődő alternatíváknak figyelembe kell venni a dolgozók érdekeit és a vállalat továbbélésének szempontjait egyaránt. Ezeket a lehetőségeket kerestük az igazgatótanács ülésein, félelem és álmodozás nélkül. Most pedig olyan megoldást javaslunk, amely nemcsak értéket teremt részvényeseink számára, hanem határozott fejlődési lehetőséget biztosít a vállalat számára – mondta a javasolt változtatás kapcsán Guido Kerkhoff, a thyssenkrupp AG igazgatótanácsának elnöke.

(SCM)