Akvizíció a technológiai iparban

2018. július 31. Gazdaság | Elektronikai ipar

Eladja vezérlőrendszereket gyártó üzletágát a svájci Oerlikon technológiai vállalat az amerikai Danának – közölte július 30-án a helvét vállalat.

A cég honlapján megjelent tájékoztatás szerint a 600 millió svájci frank értékű felvásárlás az előzetesen számított összeget hozza az Oerlikon konyhájára. Az ügyletet várhatóan az idei év végén, vagy 2019 elején tudják majd lezárni.

– Úgy gondolom, vezérlőrendszer- üzletágunk kiválóan fog fejlődni az új tulajdonosnál, a Danánál, s tulajdonosváltást követően mindkét vállalat arra a piacra és az üzletre összpontosíthat, amelyen a legjobb esélyei vannak a fejlődésre. Vagyis az ügylet mindkét vállalat számára előnyöket jelent majd. A mostani üzlettel nemcsak az üzletágat értékesítjük, de az azzal kapcsolatos, jövőre vonatkozó elképzeléseinket, stratégiánkat is. A beérkező vételárral pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy pótlólagos erőforrásokat fordítsunk a legmodernebb, továbbfejlesztett anyagok üzletág erősítésére – értékelte az akvizíciót Roland Fischer, az Oerlikon-csoport vezérigazgatója.

A Dana a legkülönbözőbb közlekedési eszközök és gépek számára fejleszt hatékony és fenntartható vezérlési megoldásokat. Így személygépkocsikhoz, teherjárművekhez, valamint egyéb ipari berendezésekhez szállít különböző vezérlő alkalmazásokat.

(SCM)