Elosztóközpontot nyit a konzorcium Melbourne-ben

2018. július 9. Beruházás | Autóipar

A Renault-Nissan-Mitsubishi francia-japán autóipari konzorcium július 9-én bejelentette, hogy elosztóközpontot nyit az ausztráliai Melbourne-ben.

A Nissan honlapján olvasható közlemény szerint a legkorszerűbb technológiával felszerelt központ a maximális hatékonyságra, a rendelések lehető legpontosabb teljesítésére fókuszál, hogy a gyártók minél tökéletesebben kiszolgálhassák a nemzetközi elosztó-hálózatokat.

Az új részegység- és alkatrész-elosztóközpont a Renault, a Nissan és a Mitsubishi mellett az Infiniti márkának is fő elosztóközpontja lesz. A raktárközpont Melbourne Truganina nevű elővárosában stratégiai helyszínen épül, félúton a tengeri konténerkikötő és a reptér között. A 37 000 négyzetméteres épület a CEVA nevű logisztikai bázis része, s az összes államközi úttal közvetlen kapcsolatban van.

A nonstop működő bázis szervezi az alkatrészek szétosztását a kontinensnyi ország legkülönbözőbb területeire. Jól mutatja méretét, hogy hozzávetőlegesen 100 000 részegységet és alkatrészt képes tárolni, és 90 alkalmazottnak ad munkát.

A bázis tervezésénél maximálisan figyelembe vették a környezetvédelmi szempontokat, így az épület tetejére napelemrendszert telepítenek, s így tiszta energiát termelnek, a világítási rendszerben pedig napfény- és mozgásérzékelőkkel irányított LED izzókat használnak. Ezen túlmenően gyors reagálású automata tűzoltórendszert telepítettek. A fürdőhelyiségek vízellátását, illetve a kert locsolását pedig esővízzel oldják meg.

(SCM)