Akvizíciók a vámszolgáltatások piacán

2018. június 5. Beruházás | Egyéb szektorok

A vámszolgáltatások területén több vállalkozásával aktív szerepet játszó Wáberer György megvásárolt több, a szegmensben számottevő piaci súlyú vállalkozást. Az üzletember érdekeltségéhez tartozó High-Yield Zrt. az Eurosped Zrt. vám üzletágát tartalmazó 50%-os tulajdonrészének birtokába jutott. Az új tulajdonosi szerkezetű részvénytársaság ezt követően ellenőrzést szerzett a Masped Zrt. vám üzletágának 100%-a felett is. A tranzakciók eredményeként mindkét vállalat vámtevékenysége a High-Yield irányítása alá kerül – olvasható a június 4-én kiadott sajtóközleményben.

Wáberer György az akvizíciókkal arra a gyorsan növekvő piaci igényre reagál, amely Magyarország keleti nyitás politikájának következtében a vámszolgáltatásokkal szemben megnyilvánul. Azzal számol, hogy a következő években a magas színvonalú vámszolgáltatásokkal szembeni kereslet évente kétszámjegyű növekedést mutat. Ennek az igénynek az európai követelmények szerinti ellátása érdekében részben a most bejelentett akvizíciók eredményeként megduplázza magyarországi vámirodáinak számát és 70 fővel növeli a vámszolgáltatások területén foglalkoztatott magasan képzett szakemberek létszámát.

A jelenleg még külön szervezetben ellátott tevékenységek optimalizációjának előkészítése elkezdődött és a tranzakció lezárását követően valósul meg. Az integráció révén a szolgáltatás Magyarország minden pontján azonosan magas színvonalon lesz elérhető, miközben a vállalkozás képessé válik a központosított, illetve a nemzetközi szintéren történő vámeljárások lefolytatására is. Az akvizíció eredményeként a csoport vállalatainál dolgozó specialisták tudásvagyonát egységes szervezetbe integrálják.

Wáberer György a megvásárolt üzletrészek nyomán kialakuló vállalkozást képessé teszi arra, hogy a korábbinál nagyobb humán erőforrást, tőkeerőt és helyszíni ügyintézést igénylő projektekben is sikeresen vegyen részt. Ennek érdekében tervezi új munkahelyek teremtését.

(SCM)