Kínai cég veheti meg a német autóalkatrész-gyártót

2018. május 29. Beruházás | Autóipar

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a német autóalkatrész-gyártó, a Grammer AG a kínai Ningbo Jifeng nevű céggel, amelynek eredményeként hamarosan nyilvános ajánlatot tehet a kínai partner a német cég részvényesei felé – olvasható a Grammer holnapján május 29-én megjelent közleményben.

A kínai cég már eddig is részvényese volt a Grammernek. Tavaly októberben emelte 25,51%-ra üzletrészét. A Ningbo Jifeng most részvényenként 60 eurót ajánl a 648 millió euró piaci kapitalizációjú német cégért.

A közlemény felhívja a figyelmet, hogy a tárgyalások jelenlegi szakaszában még semmi bizonyosat nem lehet mondani annak eredményéről. A Grammer vezetése ugyanis a vállalat érdekeit szem előtt tartva mérlegeli a kínai cég által tett ajánlatot.

A mostani ügylet nem az első a német autóipari cégekre tett kínai felvásárlási ajánlatok közül, hiszen ahogy már korábban beszámoltunk róla, a Geely tulajdonosa, Li Sufu kínai milliárdos idén februárban megszerezte a német Daimler AG csaknem 10%-át. A 9 milliárd dolláros üzletkötéssel a távol-keleti autómágnás a német multinacionális cég legnagyobb egyéni részvényesévé vált.

(SCM)