A Combilift megnyitotta új központját és üzemcsarnokát az írországi Monaghan városában

2018. április 30. Beruházás | Egyéb szektorok

A villástargoncákat gyártó és anyagmozgatási megoldásokat kínáló Combilift ünnepélyes keretek között április 26-án megnyitotta globális központját és új gyártócsarnokát az írországi Monaghanban. A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő vállalat a megnyitón egyúttal azt is bejelentette, hogy a dinamikus növekedés biztosítása érdekében az elkövetkező 3 évben 200 új munkahelyet hoznak létre.

– A Combilift-story Monaghan hihetetlen sikertörténete. A vállalkozás 20 évvel ezelőtt három alkalmazottal és egy briliáns koncepcióval jött létre, amelyből aztán valóság lett. A Combilift nagyon fontos szerepet játszik Monaghan város sikerében. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy gratuláljak Robert Moffet műszaki igazgatónak, Martin McVicar ügyvezető igazgatónak és a vállalat többi dolgozójának, akiknek részük volt e siker elérésében – mondta a megnyitó ünnepségen An Taoiseach Leo Varadkar TD, Írország miniszterelnöke.

Az 50 millió eurós beruházással megépült, 46 500 négyzetméter alapterületű létesítmény lehetővé teszi a Combilift ambiciózus növekedési terveinek megvalósítását. – Az új gyár felépítésének 2015-ös bejelentése óta 230 új munkahelyet létesítettünk. A jelenleg elérhető legmodernebb gyártási technológiákat alkalmazva, valamint az egyre képzettebb munkaerőnek köszönhetően az elkövetkező 5 évben meg tudjuk duplázni termelésünket – értékelte a beruházás jelentőségét Martin McVicar ügyvezető igazgató.

A Combilift termékeinek 98%-át a világ 85 országába exportálja, 250 egységből álló nemzetközi értékesítési hálózatán keresztül. Az ír targoncagyártó vállalat jelenlegi 550 főt foglalkoztat, és a jövőben új munkahelyeket teremt jól képzett technikusok, tervező mérnökök, logiszitkai szakemberek, ellátási lánc specialisták számára, valamint olyan szakemberek részére, akik mechanikai és elektro-mechanikai képesítéssel is rendelkeznek.

A Martin McVicar – jelenlegi ügyvezető – és Robert Moffett műszaki igazgató által 1998-ban alapított Combilift 100%-ban magánkézben lévő, jól tőkésített vállalkozás. A társaság az alapítás évében kifejlesztette a világon az első, többutas, összkerékhajtású IC motoros villástargoncát. A gyár működésének első évében 18 anyagmozgató gépet gyártottak, amelyből 17 darabot külföldön értékesítettek. A vállalat csaknem duplájára bővült az elmúlt 5 évben, és jelenleg évi 40 000 targoncát értékesít a világ 85 országában.

McVivar szavai szerint a Combilift termékportfóliója ma már sokkal szélesebb, mint amikor az első többutas modell megszületett. – A Combilift mindig is több réspiaci szegmensre fókuszált, és bebizonyította, hogy évente egy-két új típussal piacra tud lépni. Az első 10 évben a szálasanyagok mozgatására helyeztük a hangsúlyt a többutas targoncával, amely forradalmasította az anyagmozgatást, hogy ügyfeleink a nagy hosszúságú anyagokat a lehető legkisebb helyen biztonságosan kezelhessék.

A 2008 és 2018 közötti időszakban az ír gyártó diverzifikálta termelését, innovatív, helytakarékos raktári, illetve nehéz rakományok mozgatására kifejlesztett gépek piacra hozásával, mint például az Aisle Master targonca vagy a Straddle Carrier (Combi-SC).

Az elmúlt 5 évben megjelentek a gyalogkíséretű targoncák is a vállalat kínálatában, és ennek révén a Combilift megjelent termékeivel ebben a piaci szegmensben is. A Combi-WR, Combi-WR4 és a Combi-CS típusok mindegyike rendelkezik a vállalat által kifejlesztett és szabadalmaztatott, egyedi kialakítású, multifunkciós kormánykarral. – Egyre nagyobb a kereslet az olyan gyalogkíséretű targoncák iránt, amelyek biztonsági vezérlése lehetővé teszi, hogy a gépkezelő az éppen munkában lévő targonca közvetlen közelében tartózkodjon Kifejezett célkitűzésünk, hogy kínálatunkat olyan gépekkel szélesítsük, mint például az extra emelési kapacitással rendelkező Combilift Powered Pallet Truck (Combi-HC-PPT) – vázolta a jövőbeni terveket Martin McVicar.

(SCM)