Miért fontos a gyártásban az olvasható és pontos vonalkód?

2017. december 5. Gyártás | Egyéb szektorok

Napjainkban a gyártás automatizálása, a tétel követése és az összetevők nyomon követhetősége alapvető elvárás. Számos gyártó és beszállító választja a Vonalkód Rendszerház megoldásait a megbízható termékellenőrzéshez és adatrögzítéshez, így nyomon követhetik a kimenő termékeket és az alkatrészekre vonatkozó minőségi követelményeket.

Az olvasható, pontos vonalkódok és szövegek soha nem voltak még ennyire fontosak a gyártásban, ugyanis a minőségbeli hiányosságok nem hatékony folyamatokhoz és leállásokhoz vezetnek. Az olvashatatlan vonalkódok esetében újracímkézés, újbóli beolvasás vagy akár a fontos információk manuális bevitele is előfordulhat. A változó minőség a gyártó oldalán emellett költséges meg nem felelési bírságokkal és egyéb büntetésekkel járhat, és a címkézett termék vélt minőségét is rontja.

A hitelesítés fontossága

A hibás vonalkódokat nem lehet beolvasni és azonosítani, így a hitelesítésük sem kivitelezhető. Mire sikerül azonosítani a rossz vonalkódot, előfordulhat, hogy több ezer rossz minőségű vonalkód már észrevétlenül átjutott az ellenőrzésen. A hitelesítésnek köszönhetően a rossz vonalkódok nem kerülhetnek a termékekre, ami meggátolja a jövőbeli hibákat és reklamációkat - legyen szó akár csomagolási és címkézési megoldásokról, elektronikai eszközök gyártásáról, gyógyszeripari és laboratóriumi eszközök gyártásáról, gyári automatizálásról.

A Vonalkód Rendszerház által forgalmazott vonalkód hitelesítők beágyazott offline és inline megoldásokkal rendelkeznek, amelyek olyan kamerát, szoftvereket és precíz megvilágító eszközöket tartalmaznak, amelyeket kifejezetten az 1D és 2D kódok hitelesítéséhez és a közvetlen alkatrészjelöléshez fejlesztettek ki az ISO/IEC szabványoknak megfelelően. Az inline ellenőrzőrendszerek támogatják az OCR- és az OCV-technológiát, valamint a hibaészlelést, amely 100%-os címkeellenőrzésre képes egy címke referenciaképe és a várt címketartalom mellett.

Tapasztalt mérnök kollégáink állandó résztvevői a gyártói partnerek által szervezett szakképzéseknek. Folyamatosan frissen tartott ismereteinkkel és személyes szaktanácsadással biztosítjuk, hogy ügyfeleinknek minden esetben a legjobb megoldást nyújtjuk a kódminőség-ellenőrzés kapcsán felmerült igényeikre.

További információk itt érhetőek el.

 

Vonalkód Rendszerház Kft.