Kétszázmillió forintos beruházás a Hegedűs-Húsnál

2017. szeptember 9. Gyártás | FMCG

Kétszázmillió forintot meghaladó beruházással 500 négyzetméterrel bővíti húsüzemét a tiszafüredi Hegedűs-Hús Bt. A cég a fejlesztéshez 96 millió forint állami támogatást kapott – tájékoztatott az MTI a szeptember 8-i alapkőletételről.

Hegedűs Sándor, a vállalat ügyvezetője az ünnepségen kifejtette: amellett, hogy a beruházás során a jelenlegi 700 négyzetméteres húsüzemet csaknem duplájára bővítik, a projekt keretében új berendezéseket is vásárolnak, és az energiatakarékosság jegyében egy napelemrendszert is kialakítanak majd.

Az egy év alatt megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően újabb 40 főnek tudnak majd munkát adni, így a cég munkatársainak száma a jövőben elérheti a 100 főt.

Az MTI kérdésére válaszolva Hegedűs Sándor közölte, hogy a beruházás elsődleges célja a hatékonyság növelése, ezért nem tervezik a mintegy 80 termékből álló portfólió számottevő bővítését, a heti gyártókapacitást pedig a mai 25-30 tonnáról legfeljebb 35 tonnára emelik.

Tájékoztatása szerint termékeik szűk 10%-át saját üzleteikben, túlnyomó többségét hazai piacon értékesítik, ám ma már Németországba és Szlovákiába is szállítanak. A Hegedűs-Hús Bt. 2016-ban nettó 700 millió forint feletti árbevételt ért el és idén reményeik szerint ezt az összeget sikerül másfélszeresére növelniük.

Forrás: MTI