Tovább bővül a ConthiTech

2013. január 15. Beruházás | Autóipar

2013 végére összesen ötmillió euró értékű beruházás fejeződik be a ConthiTech Fluid Automotive Kft. váci telephelyén.

 

A vg.hu beszámolója szerint hárommillió eurós beruházás folyik az autóipari hűtő- és fűtőberendezések tömlőit gyártó makói székhelyű ContiTech Fluid Automotive Kft. váci telephelyén, mert az anyacég, a Continental konszern három éve oda hozta az üzemanyagtömlők szerelését.

– Az új termékkör miatt szükségessé vált egy 1100 négyzetméteres raktár építése, ám mire az tavaly áprilisban elkészült, annyi BMW-megrendelés érkezett, hogy a raktárban is tömlőszerelést kellett indítani. De ez az épület sem bizonyult elegendőnek, úgyhogy az idei második negyedévre fejeződik be az az építkezés, amely révén 3300 négyzetméteresre bővül a szerelőcsarnok. Az anyavállalat ugyanis időközben úgy határozott, hogy Vác lesz a konszernszintű üzemanyagtömlő-összeszerelő telephely. A beruházás a szükséges gépekkel együtt összesen 3 millió euróba kerül, és hatvannal nő a 611 fős váci üzem létszáma – mondta el a lapnak Nagy Mihály, a társaság ügyvezető igazgatója.

Emellett a Continental AG azt is eldöntötte, hogy nemsokára Vácon fogják fejleszteni és gyártani az extrudált műanyagcsöveket a konszern más gyárai számára is. Áprilisban érkeznek meg a szükséges gépek és laborberendezések, amelyek együttes értéke elérheti a 2 millió eurót. Az elmúlt évben pedig egy 370 ezer eurós rozsdamentes acélcsőhajlító robotot állítottak munkába Vácon, mert új termékként megjelent a kínálatban a fém üzemanyag-továbbító rendszerek gyártása, szintén a BMW csoport márkái – köztük a Rolls Royce – számára. Így a Rolls Royce Phantomban is váci üzemanyagcső van.

vg.hu