Új gyárat avatott a Rehau

2013. január 15. Beruházás | Autóipar

Január 14-én befejeződött a Rehau Automotive Kft. győri ipari parkban létrehozott, több mint 26 ezer négyzetméteres gyártóbázisának építése.

A biatorbágyi székhelyű cég 60 millió eurót – mintegy 17 milliárd forintot – költött a beruházásra, az üzemben a gépek telepítését, valamint a próbaüzemet követően áprilisban 200 dolgozóval kezdődik el a termelés – számolt be a Napi Gazdaság. A Győrbe települést az Audi gyár közelsége indokolta, ugyanis az új gyárban az A3-ashoz, a TT-hez és a Q7-eshez fröccsöntéses eljárással, illetve lakkozással készül majd évente mintegy félmillió első és hátsó lökhárító.

A felső-szászországi, jelenleg is családi tulajdonban lévő, 1948-ban alapított Rehaunak ez lesz a 41. üzeme. A cég még 1950-ben kezdett el alkatrészeket gyártani a Volkswagen „bogárhoz”. Az Audival 2005 óta működnek együtt. A lökhárítókat úgynevezett just in time rendszerben, közvetlenül az Audi gyártószalagjaihoz szállítják. A szerte a világon csaknem 15 ezer dolgozót foglalkoztató, polimereket előállító cégcsoport 20 éve van jelen Magyarországon. Eddig idehaza elsősorban az építő- és a bútoripar számára gyártottak különböző termékeket.

Napi Gazdaság