Uniós támogatással bővíti telephelyét a POLIOL PET Packaging Kft.

2013. január 11. Beruházás | Egyéb szektorok

Bővíti telephelyét Lakiteleken a POLIOL PET Packaging Kft., amely a 173,8 millió forintos összköltségű beruházáshoz 86,9 millió forint európai uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében – adta hírül az MTI január 11-én.

Amint Haraszlin János, a gazdasági társaság kereskedelmi vezetője elmondta, a beruházás keretében telephelyüket egy 917 négyzetméter alapterületű új épülettel bővítik, amelyben helyet kap egy 606 négyzetméteres gyártócsarnok, valamint irodai és szociális helyiségek.

A lakiteleki cég jogelődje 1989-ben kezdte meg az automata palackfúvó gépek fejlesztését, ezeket elsősorban belföldön értékesítik, valamint Romániába exportálják. A fúvógépek gyártása mellett PET palackok előállításával, CNC marással és esztergálással, illetve a partnerekkel együttműködve terméktervezéssel, termékfejlesztéssel is foglalkoznak. Egyik legjelentősebb kereskedelmi partnerük a Szentkirályi Ásványvíz Kft.

A kereskedelmi vezető kiemelte, hogy a cég a fejlesztés után a gyártási és logisztikai folyamatait optimalizálni tudja, költségeit csökkentheti, és képesek lesznek vevőkörük bővítésére, árbevételük növelésére. Haraszlin János hangsúlyozta továbbá azt is, hogy 2012-ben az előző évhez képest 9 fővel, 50-re nőtt a dolgozók létszáma, a nettó árbevétel azonban 579 millió forintról 410 millió forintra csökkent.

MTI