A DSV nagy dobásra készül

2024. április 15. | Logisztika | Gyógyszeripar

A DSV nagy dobásra készül Magyarországon: a gyógyszeripar első számú szállítmányozási és logisztikai partnere lehet a jövőben. A DSV egy hazánkban innovációnak számító szolgáltatást indított el, amely új kereskedelmi lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására is képesek lehetnek a jövőben, ezzel pedig a gyógyszerkereskedelemhez is nagyban hozzájárulhat a vállalat.

A DSV a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett közvetlenül elhelyezkedő 900 négyzetméteres létesítménye tartalmaz egy 15-25 Celsius-fokos és egy 2-8 Celsius-fokos hűtött teret is. Ezek mellett rendelkezik egy cross-dock előtérrel is, amelyet két kapun keresztül lehet megközelíteni. Ezek a kapuk alkalmasak arra, hogy fogadjanak hűtőkonténert, kamiont, illetve akár kisautót egyaránt. A raktár korábban megkapta a Regulated Agent státuszt is. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a raktár alkalmas arra, hogy egy különösen védett státuszú lokációt létrehozva, a légitársaságok befogadják az innen kiáramló árukat utólagos ellenőrzés nélkül is szállításra. A hamarosan bemutat egy olyan innovatív fejlesztést, amelynek köszönhetően olyan szolgáltatást tud nyújtani a vállalat Vecsésen, amelyre hazánkban korábban még más szállítmányozási és logisztikai vállalat nem volt képes. A röntgen berendezésnek köszönhetően már a 2-8 Celsius-fokos hűtött térben is képesek átvilágítani a légi áruszállításra szánt árukat.

Jelentősen egyszerűbbé válik a gyógyszerek légi áruszállítása a DSV-vel
Molnár Ákos, a DSV üzletfejlesztési menedzsereGyógyszergyártó cégek rendszeresen szembesülnek azzal a problémával, hogy a 2-8 Celsius-fok között kezelendő gyógyszeráruiknak a légi elszállítása átvilágítási problémába ütközik. Amennyiben légi úton tervezik exportálni termékeiket, akkor vagy alternatív eszközökkel tudják az átvilágítást megoldani, vagy nem ebben a hőmérsékleti tartományban végzik a folyamatot, vagy egyszerűen nem Magyarországon teszik repülőre áruikat, hanem például Bécsben. Mindez megváltozhat a jövőben, hiszen a DSV Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárában új szolgáltatást vezetnek be, amelynek köszönhetően jelentősen egyszerűbbé válik a gyógyszerek légi áruszállítása. 
– Hamarosan nyilvánossá váló fejlesztésünk minden hatósági szempontnak megfelelve, alkalmas lesz arra, hogy 2-8 Celsius-fok közötti hűtött átvilágítási folyamatot végezzen – mondta Molnár Ákos, a DSV üzletfejlesztési menedzsere, hozzátéve, hogy így megnyílik Magyarország első olyan, GDP-elvek mentén működő gyógyszerraktára, amely 2-8 Celsius-fokos környezetben átvilágítási szolgáltatást nyújt a gyógyszeripari ügyfelek számára.
– A 2-8 Celsius-fok közötti átvilágítási és raktározási szolgáltatás mellett, lehetőséget tudunk nyújtani ambient, azaz 15-25 Celsius-fokos környezetben gyógyszeráruk raktározására is. Ezek mellett biztosítottak olyan további szolgáltatások/lehetőségek is, mint a címkézés, thermoblankettel ellátni palettákat, vagy akár passzív csomagolóanyaggal ellátni gyógyszerárukat – hívta fel a figyelmet a DSV üzletfejlesztési menedzsere.

A gyógyszeripar szereplők megkerülhetetlen partnere lehet a DSV Magyarországon
A DSV szállítmányozásban és logisztikában hazai, valamint nemzetközi szinten egyaránt több évtizedes, globális szinten is kiemelt tapasztalattal rendelkezik. A B2B szektor mára már megkerülhetetlen szereplője, aki többek között számos innovatív beruházásával, stabil pénzügyi hátterével és megbízhatóságával számos szektort támogat. Mostani fejlesztésük egyik kiinduló alapja volt, hogy a DSV legutóbbi akvizíciójának eredményeképpen örökölt egy gyógyszerraktárat is, amely, a legmagasabb GDP kívánalmaknak megfelelő temperált, illetve hűtős gyógyszerraktár volt.

– A mi gyógyszerprojektünk egyik alapja ez az örökölt raktárhelyiség volt. Szintén nagy szerepet játszott a hűtős tengeri osztályunk, amely évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik, kiváló alvállalkozói kapcsolatokkal és nagyon szerteágazó szolgáltatási portfolióval a reefer konténeres piacon. Ezeken túl a DSV globálisan rendelkezik gyógyszeripari ügyfélkapcsolatokkal is, amelyek szintén remek alapot képeztek arra, hogy belefogjunk ebbe a magyarországi Pharma projektfejlesztésbe – mondta Molnár Ákos a fejlesztés hátteréről.

Már eddig is a gyógyszeripari logisztika egyik élen járójának számított a DSV
A kutatásból és fejlesztésből származó növekvő költségek, az összetett ellátási láncok és a szigorú előírások csak néhány azon kihívások közül, amelyeket le kell küzdenie annak, aki egészségügyi szállítással és logisztikával dolgozik. A DSV személyre szabott, integrált gyógyszeripari szolgáltatáskínálata, amely az egészségügyi termékek szállításától, a gyógyszertároláson át a hűtöttáru fuvarozásig számos területet lefed, már eddig is kiemelt versenypozícióba helyezte a vállalatot. Ezek eredményeként globális szinten számos speciális egészségügyi szolgáltatást is kínálnak. Ilyen például a biopharma logisztikai és szállítmányozási területe, melynek részeként biológiai anyagokkal, gyógyszerészeti termékekkel (vényköteles gyógyszerek, generikumok, ellenőrzött gyógyszerek és vény nélkül kapható – OTC – termékek), vakcinákkal, gyógyszerhatóanyagokkal (API-k) és klinikai vizsgálati anyagokkal is nagy rutinnal dolgoznak. 

– A DSV globális tapasztalata már eddig is kiemelt volt a szegmensben, hiszen több mint 20 éve nyújt személyre szabott ellátásilánc-megoldásokat és egészségügyi logisztikai szolgáltatásokat az orvostechnikai eszközök, valamint a diagnosztikai piac számára egyaránt – hangsúlyozta a DSV üzletfejlesztési menedzsere.

A DSV-ről:
A DSV A/S egy piacvezető dán szállítmányozási és logisztikai vállalat, amely globális közúti, légi, tengeri szállítási és raktárlogisztikai szolgáltatásokat kínál. 1976-ban kilenc független dán fuvarozó alapította, és azóta gyors terjeszkedést és nemzetközi jelenlétet ért el. A több mint 80 országban működő irodáival a DSV több mint 75 000 embert foglalkoztat világszerte. Magyarországi története 1995-ben kezdődött, és azóta hazánk egyik legmeghatározóbb piaci szereplőjévé nőtte ki magát. 

További információ:
https://www.dsv.com/en/countries/europe/hungary

Szponzorált tartalom