Bemutatkozott a HHLA PLT Italy

2024. március 13. Logisztika | Egyéb szektorok

Március 7-én a HHLA PLT Italy, a HHLA Csoport leányvállalata a METRANS csoporttal, a HHLA vasúti leányvállalatával együttműködve rendezvényt tartott Budapesten. Az eseményen bemutatták a helyi szállítmányozóknak és kereskedelmi partnereknek az olaszországi terminált, kiemelve a HHLA PLT Italy jelentőségét a magyar piac számára.

A HHLA PLT Italy a HHLA Csoport – Európa egyik vezető logisztikai vállalata – részeként a trieszti olasz szabadkikötő fontos szegmensét képviseli. A többfunkicós terminál a korábban meglévő General Cargo Terminal és az újonnan épített logisztikai platform (PLT) egyesítéséből jött létre, és 2021 óta RoRo-, konténer-, általános és projektfuvarozást végez.
A HHLA PLT Italy olyan terminálon belüli vasúti összeköttetést kínál, amely szinergiákat hoz létre a különböző forgalmak lebonyolításában, és amelyet egy hatékony konténerpályaudvar (CFS), valamint raktározási szolgáltatások erősítenek. A terminálon belüli vasúti vágányok hatékonyan kötik össze az árukat a közép- és kelet-európai célállomásokkal, és hozzájárulnak a szállítás fenntarthatóságának erősítéséhez.