Átadták az 50 milliomodik fékvezérlő elektronikai egységet a Continental Hungary üzemében

2021. május 11. Gyártás | Autóipar

A mesterséges intelligencia (MI) alapú megoldások kulcsfontosságúak az önvezető járművek fejlesztésében – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter május 11-én, Budapesten, a Continental Hungary által gyártott 50 milliomodik fékvezérlő elektronikai egység átadásán.

Az 50 milliomodik fékvezérlő elektronikai egység a Continental Automotive Hungary Kft. üzemcsarnokában (Fotó: MTI, Balogh Zoltán)A Continental budapesti MI Központja a három évvel ezelőtti létrehozása óta már közel 100 fővel működik, továbbá a cég elnyerte az Ipar 4.0 Mintagyár díjat is. A magyar ipar az elmúlt egy évet jól átvészelte. A kormányzati intézkedések közül az ágazati bértámogatásokkal több mint 300 000 munkahelyet védtek meg. A kutatás-fejlesztési bértámogatási programmal nőtt a kutatásban dolgozók száma. A Continental cégcsoport is részesült ilyen támogatásban, közel kétmilliárd forint támogatást kapott.

Keszte Róbert, a budapesti Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a cégcsoport Magyarországon továbbra is töretlenül fejlődik. Az 50 milliomodik ER100 fékvezérlő elektronikai egység legyártásával együtt az állandóságot, a hosszú távú tervezhetőséget, és az értékteremtést is ünnepelhetik. Ezzel elismerik a munkatársaik világszínvonalú munkáját. A cég a mostani telephelyen 1994 óta van jelen, ahol 2001 óta gyártanak fékvezérlő rendszereket. Ez idő alatt 100 millió terméket gyártottak, aminek a fele a fékvezérlő. Az elmúlt 30 évben a járműipar vált a magyar gazdaság húzóágazatává, a budapesti gyárban már a jövő gyárában dolgoznak. A telephelyen az önvezető és elektromos járművekhez gyártanak kulcsfontosságú rendszereket. A jövő gyárához a jövő termékeire is szükség van, már gyártják az újgenerációs elektronikus vezérlőket is.

(MTI)