A Flex érdekeltsége tovább terjeszkedik Ausztráliában

2018. november 30. Beruházás | Egyéb szektorok

A Flex egyik érdekeltsége, a NEXTrackerTM november 28-án honlapján jelentette be, hogy az ausztráliai Decmil a vállalat intelligens naperőmű irányítási rendszere, az NX HorizonTM mellett tette le a voksot, amikor a Sunraysia Solar Farm fejlesztéséről döntött.

A naperőművet tulajdonló és működtető John Lang és Maoneng Australia ezúttal már másodszor választotta a NEXTrackerTM által kínált megoldást, hiszen korábban már az Australian Capital Territory (ACT) Mugga Lane napenergia parkba is a NEXTrackerTM szállíthatta a naperőmű technológiát. A Sunraysia Solar Farm 15 éves szerződést kötött az ausztrál energiaszolgáltatóval, az Australia Gas and Lighttal energiatermelésének felvásárlásáról.

– NEXTrackerTM megtiszteltetésnek veszik, hogy a Decmil cégünket választotta ki a 255 megawatt teljesítményű intelligens napenergia-termelő rendszer szállítására. Ez az első olyan projekt, amely hosszú távú megoldást jelent a végfelhasználók számára. Köszönet illeti az Australia Gas and Lightot is, hogy segítségével a korábbinál több megújuló energiát juttathatunk el megfizethető áron a felhasználóhoz, ezzel is segítve a tiszta energia térnyerését – mondta az ügylet kapcsán Dan Shugar, a NEXTrackerTM vezérigazgatója.

A Decmil ügyvezető igazgatója, Scott Criddle arról beszélt, hogy a vállalat nagy várakozással tekint a NEXTrackerTM-rel való együttműködés elé a Sunraysia Solar Farmon. Kiemelte, hogy partnerük igen nagy tapasztalattal rendelkezik a megújuló energiaforrások területén, különös tekintettel az intelligens technológiai megoldások ki- és továbbfejlesztésére.

(SCM)