Megagyárat épít a német cég Kínában

2018. július 10. Beruházás | Egyéb szektorok

A  BASF egyetértési memorandumot írt alá  a kínai Guandong tartománnyal arról, hogy a német multi gyárat épít a dél-kínai tartományban – olvasható a vegyipari cég honlapján július 9-én megjelent közleményben.

A memorandumot a német vállalat igazgatótanácsának elnöke, Martin Brudermüller és a kínai tartomány helyettes kormányzója, Lin Sao-cun írta alá Angela Merkel szövetségi kancellár és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök jelenlétében.

A tervezett gyár a BASF legnagyobb önálló beruházása lesz a távol-keleti országban. A kínai vegyipari piac a legnagyobb a világon, amelynek meghatározó hatása van a globális vegyipari termelésre. A 10 milliárd dolláros beruházás teljes egészében 2030-ra készül el, de az első üzem már 2026-ban megkezdheti a gyártást.

A kezdeti időszakban petrolkémiai gyárak épülnek, például egymillió tonna kapacitású etilén üzem, később viszont már a közvetlenül a szállítmányozási ágazat számára termelő, illetve a hétköznapi tárgyakat gyártó üzemegységek felépítésére kerül sor. A tervezett beruházás a BASF harmadik legnagyobb fejlesztése lesz a ludwigshafeni, illetve az antwerpeni bázis után.

(SCM)