Olasz cég Kínából szállítja a hűtőpumpákat Skandináviába

2018. június 6. Egyéb | Autóipar

Az olasz alkatrészgyártó, a Sogefi június 6-án bejelentette, hogy szerződést írt alá a kínai kézben lévő Volvo Cars-szal arról, hogy hűtőpumpákat szállít a gothenburgi üzemben készülő hibrid autók gyártásához.

– A Volvo Cars-szal megkötött szerződés megerősíti helyzetünket a gyorsan növekvő hibrid autópiacon a hűtéstechnikát kínáló versenytársakkal szemben. A Sagofi lesz a legfontosabb hűtőpumpa-szállító világszerte a prémium márkás autókat gyártó Volvo gyártmányaihoz – mondta Laurent Hebenstreit, a Sagofi vezérigazgatója.

A most bejelentett szerződés értelmében a Sogefi pumpáit a Volvo XC40, S60, V60, XC90 és S90 hibrid modelleibe építik majd be. Az olasz tulajdonban lévő vállalat várakozásai szerint a kontraktus évi 11,7 millió dollár plusz bevételt jelent majd számukra.

Az ügylet érdekessége, hogy az olasz cég kínai gyárában kezdik meg a gyártást 2019-től. A Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd. tulajdonában lévő svédországi autógyár tavaly jelentette be, hogy a 2019 után gyártott modellek mindegyike elektromos vagy hibrid jármű lesz.

(SCM)