Kóser logisztikai központ épül

2018. április 5. Beruházás | FMCG

Európai kóser logisztikai központot épít az Agro Rehab Nonprofit Kft. a fényeslitkei ipari parkban. A mintegy egymilliárd forint értékű beruházás alapkövét március 29-én helyezték el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község határában.

Szabó György, a társaság ügyvezető igazgatója elmondta, a cég kisvárdai gazdaságában állítják elő a kóser piac számára ritka terményeket – elsősorban brokkolit és karfiolt –, és ezeket az élelmiszereket szeretnék a most épülő logisztikai központ révén értékesíteni.

– A tervek szerint az év végétől működő központ remélhetőleg hídként fog funkcionálni az európai, az izraeli és az amerikai kóserélelmiszer-piac ellátásában – fogalmazott az ügyvezető igazgató. Szavai szerint a 6000 négyzetméter alapterületű központ körülbelül 4000 raklap tárolására lesz alkalmas, és magában foglalja majd a 3000 raklap kapacitású szárazáruraktárt, valamint a fagyasztott és hűtött termékek raktárát. Az európai országokban, főleg Antwerpen, Párizs és London irányába kezdik majd meg a kóser élelmiszerek értékesítését.

 (MTI)