Budapesten fejleszti MES rendszerét a Continental

2017. szeptember 15. Gyártás | Autóipar

Gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központ kezdte meg a működését július közepén a Continental budapesti gyárában. Az új központ világszerte nyújt támogatást a cégcsoport egységeinek – közölte a Continental szeptember 14-én az MTI-vel.

– A központ feladata a gyártás gerincét képező gyártásvezérlő rendszer (Manufacturing Execution System - MES) fejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és nemzetközi támogatása. A magasan képzett szakemberekből álló csoport napi 14 órán keresztül rendelkezésre áll, hogy a világ minden időzónájában működő Continental egységek számára elérhető legyen a szoftverfejlesztő központ – nyilatkozta Rainer Heining, a budapesti központért is felelős globális IT vezető.

A Continental az MTI érdeklődésére közölte: azért választották a fejlesztés helyszínéül Budapestet, mert a fővárosi gyárban már csaknem 1000 technológiai folyamatot csatlakoztattak a MES rendszerhez, így az itt dolgozó szakemberek tapasztalata segíthet a MES globális bevezetésében és továbbfejlesztésében.

A Continental világszerte technológia fókuszú vállalatként működik, számos tevékenysége kapcsolódik a digitalizációhoz és az intelligens gyártási rendszerekhez, valamint folyamatosan invesztál IT-infrastruktúráiba. Ennek a globális folyamatnak a része a budapesti gyárban megnyílt szoftverfejlesztő központ.

Az új intézményben, amely 25 új munkahelyet teremt, szoftverfejlesztő mérnökök dolgoznak, de az elérhető álláshelyek közül eddig csak 14-et töltöttek be.

A Continental a világ egyik vezető autóipari beszállítója, forgalma 2016-ban elérte a 40,5 milliárd eurót. A cégcsoport 56 országban több mint 230 000 alkalmazottat foglalkoztat. Magyarországon hat gyárral, egy gumiabroncs logisztikai és kereskedelmi központtal van jelen. A bérelt munkaerővel együtt mintegy nyolcezer munkavállalót foglalkoztat.

Forrás: MTI