Lancôme HAPTA

2023. november 15. Egyéb | Egyéb szektorok

A TIME magazin legjobb találmányok 2023 listáján a l'Oréal szépségápolási technológiai innovációja, a hapta. A L'Oréal Groupe ötödik egymást követő alkalommal szerepel a rangos listán innovációjával – áll a november 15-én kiadott közleményben.

Világszerte 50 millióan élnek korlátozott finommotoros képességekkel, nekik fejlesztette ki a L’Oréal a Lancôme HAPTA intelligens sminkapplikátort, amely idén felkerült a TIME Best Inventions 2023 listára a „hozzáférhetőség” kategóriában. A Lancôme HAPTA az első kézben tartható, ultraprecíz, számítógépes eszköz, amelyet a korlátozott kéz- és karmozgású felhasználók szépségápolási igényeinek kiszolgálására terveztek. 

A HAPTA kulcsa a beépített intelligens mozgásvezérlés és a testreszabható tartozékok kombinációja, amelyek a felhasználó számára jobb mozgástartományt, a nehezen nyitható csomagolások könnyebb használatát és az egyébként nehezen elérhető precíziós alkalmazást biztosítják.
A HAPTA mágneses rögzítése lehetővé teszi a könnyű, ergonomikus használatot, a 360 fokos forgást és a 180 fokos hajlítást is. A kattintás funkcióval a felhasználó meg tudja határozni a sminkeléshez kívánt pozíciót, használat közben végig ebben tud maradni és rögzítheti is a későbbi használatokhoz ezt a személyre szabott beállítást. 

– Megtiszteltetés, hogy ötödik éve választották be innovációnkat a TIME Best Inventions of the Year listájára, ez megerősít bennünk abban, amiben hiszünk, miszerint a szépség jövője a tudomány és a technológia találkozásában rejlik. Az egyedülálló, mesterséges intelligenciával mozgásvezért innovációnk, a HAPTA megtestesíti a L'Oréal küldetését, vagyis azt, hogy olyan szépséget hozzunk létre, amely előremozdítja a világot. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a világon minden embernek – függetlenül a mozgásban való korlátjaitól – elérhetővé tegyük iparágunk termékeit, és hogy kielégítsük igényeiket – mondta Barbara Lavernos, a L'Oréal Groupe kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese. 

– A Lancôme büszke arra, hogy a HAPTA-val a TIME Best Inventions 2023-as listáján is szerepel a kiemelkedő innovációk között. Ez az újítás a Lancôme inkluzivitás iránti elkötelezettségének kézzelfogható példája, amely visszaadja a fogyatékkal élő nők önbizalmát és függetlenségét. A szépség egyetemes törekvés, és a HAPTA-val most már képesek vagyunk arra, hogy egyenlő hozzáférést biztosítva még elérhetőbbé tegyük – mondta Françoise Lehmann, a Lancôme globális márkaelnöke.

A HAPTA a korábbi TIME-díjazottak, a L'Oréal Colorsonic hajszínező applikátor (2022), a L'Oréal Water Saver zuhanyfej (2021), valamint a L'Oréal Perso (2020) és a SkinCeuticals Custom D.O.S.E (2019) személyre szabott bőrápoló eszközök nyomdokaiba lépett az elismeréssel.

(SCM)