Átadták a Sanofi kompetenciaközpontját

2020. október 19. Beruházás | Gyógyszeripar

Október 19-én megnyitották Budapesten, a Sanofi gyógyszeripari vállalatcsoport új globális kompetenciaközpontját.

Szijjártó Péter felidézte, hosszú ideig tárgyaltak a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari cégcsoportjával, hogy hozza Magyarországra jelentős üzleti szolgáltató központját, amely 7 nyelven nyújt pénzügyi, számviteli és munkavállalói szolgáltatásokat, és amely 350 embernek ad majd munkát. A Sanofi így már öt telephelyen van jelen Magyarországon, és több mint 2000 magyar embert foglalkoztat.

Magyarországon jelenleg 120 üzleti szolgáltató központ működik, amelyek több mint 55 000 embernek, főként diplomás, több nyelvet beszélő fiataloknak adnak munkát. Az üzleti szolgáltató központok biztosítják, hogy a magyar fiataloknak az itthon maradás előnyösebb, jobb alternatíva legyen a külföldi munkavállalásnál. A közép-európai térségben a szolgáltató központok terén Magyarország listavezető, az elmúlt egy évben 14 vállalat hozta ide üzleti szolgáltató központját, és jelenleg 8 nagyvállalattal tárgyalnak erről.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a Sanofi döntése tovább erősíti Franciaország és Magyarország kapcsolatát is. Mint mondta, a francia vállalatok a negyedik legnagyobb beruházók Magyarországon, és összesen 40 000 embernek adnak munkát. Elmondta azt is, hogy 435 millió forintnyi támogatást biztosítanak a Sanofinak a központ munkatársainak képzési programjaira.

Soóki-Tóth Balázs, a Sanofi Business Services Budapest Center vezetője ismertette, hogy a szolgáltató központ tavaly óta működik, jelenleg 200 munkatárs nyújt üzleti támogatást hét nyelven a vállalatcsoport számos európai és észak-amerikai egységének. A tervek szerint 2022-re 350-re nő majd a létszám. Olyan megoldásokon is dolgoznak, amelyek a robotizáció eszközeivel a manuálisan végzett folyamatokat automatizálják. Az október 19-én megnyitott új irodáról elmondta: a XIII. kerület újonnan épült üzleti negyedében kialakított központ világszínvonalú, a digitális csúcstechnológia vívmányai és az emberközpontúság is jelen van. A Sanofi a világ 100 országában van jelen, több mint 100 000 munkatársat foglalkoztat.

(MTI)