B2C szolgáltatás, a megbízó igényére szabva

2018. február 28.

A Gebrüder Weiss bár elsősorban „hagyományos kereskedelemhez” kapcsolódó szállítással foglalkozik, egyre erősödik az online szektorban is.

Magyarország számos nagy nemzetközi vállalat régiós elosztó központja, ezért a logisztikai ágazat teljesítménye a környező országok fejlődésétől is nagyban függ. Növekszik az igény a B2C feladatok iránt, kész megoldással kell rendelkezni mind a raktározás, mind az árukiszállítás sajátos folyamataira. Ugyanakkor az online vásárlók növekvő elvárása, hogy a megrendelt dolgokat a lehető leggyorsabban és kényelmesen szállítsák ki az otthonukba.

A Gebrüder Weiss egyes ügyfeleinek online készletet is tart Dunaharaszti központi raktárában és az online megrendeléseiket közvetlenül innen szolgálja ki.

Csiszár ZsoltAz új piaci irány, az online kereskedelem ─ főként a B2B szektorban ─ olyan megoldásokat kínál a vállalatok számára, amelyek egyszerűbbé teszik az üzleti folyamatokat, és a vállalat számára a jövő üzletét biztosítják.

– Növekszik az igény a szolgáltatóknál a B2C feladatok iránt: kész megoldással kell rendelkeznünk mind a raktározás, mind az árukiszállítás sajátos folyamataira, amely komoly kihívás elé állítja a piaci szolgáltatókat – állítja Csiszár Zsolt értékesítési és marketing részlegvezető.

A Gebrüder Weiss esetében konszernszinten komoly fejlesztések és törekvések történtek ebbe az irányba, így 2015 nyarán Magyarországon piacra kerülhetett a GW pro.line home termék.

A hatékony raktárlogisztikának és a bejáratott szállítási útvonalaknak köszönhetően az online üzletben rendelt termékek a lehető leggyorsabb útvonalon jutnak el a megrendelőkhöz. A Gebrüder Weiss gondoskodik a folyamat összes lépésének lebonyolításáról – a raktározástól és szortírozástól a csomagoláson át egészen a címre szállításig.

A GW pro.line home név alatt garantált 24-28 órás futamidővel szolgálja ki ügyfeleit háztól házig a B2C szektorban. Ez az egyedi megoldás kényelmes szolgáltatást biztosít a termék gyártójának, eladójának és a végfelhasználónak egyaránt. – A megrendelt terméket optimális szállítási útvonalon országszerte eljuttatjuk rendeltetési helyére; mindegy, hogy bútorról, mosógépről, televízióról vagy fitneszgépről van szó, a Gebrüder Weiss oda szállít, ahol a végcímzett van. További előny, hogy szükség esetén két munkatársunk segít az áru rendeltetési helyre történő szállításában – akár emeletre is –, annak kicsomagolásában vagy a termék működésének ellenőrzésében. Igény esetén szakszerűen elszállítjuk a helyszínről a csomagolóanyagot illetve a régi készüléket – összegzi a feladatot a Gebrüder Weiss vezetője.

– A pro.line home termék B2C szolgáltatást jelent, azaz gyűjtőszállítmányozóként a 31,5 kg-nál nagyobb termékeket már magánszemélyek otthonába is szállítjuk, tehát a korábbi B2B szolgáltatási portfóliónk kibővül B2C megoldásokkal is. A megrendelést otthonról könnyű leadni, de sok embernek nincs autója, nincs autós segítsége, ezért mindenképp kér házhozszállítást. Ezt a megoldást kínálja most már a GW is a webshopokon keresztül a megrendelőnek. Azonban nagyon fontos, hogy a GW-t nem a hűtő közvetlen megrendelője bízza meg a szállítással, hanem a cég, akitől a magánszemély a hűtőt rendelte – zárja a beszélgetést Csiszár Zsolt.

Szponzorált tartalom