Házgyár épült Hajdú-Biharban

2018. április 3. Beruházás | Egyéb szektorok

Közép-Európa egyik legmodernebb készházgyártó üzeme kezdi meg működését Hajdú-Bihar megyében: az egymilliárd forintos beruházásból felépült üzemet március 29-én adták át Polgáron, a helyi ipari parkban.

– Az évente 300 készház-kapacitású üzem beruházásához a Gazdasági és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán 250 millió forint európai uniós és hazai forrást nyert a Berger Házak Zrt. – mondta el Beregszászi Pál, a cég ügyvezető igazgatója az átadáson. A környezetbarát és magas minőségű alapanyagok felhasználásával készülő, úgynevezett Berger Házakat gyártó üzem 50 embernek ad közvetlenül munkát, az alvállalkozókkal együtt pedig mintegy 230 embernek biztosít megélhetést.

Az igazgató arról is beszélt, hogy a Berger házak gyorsan, ellenőrzött üzemi körülmények között, méretpontosan és kiváló minőségben, hazai és osztrák alapanyagokból, német technológiával készülnek, hasznos négyzetméterenként pedig már bruttó 280 000 forintos ártól elérhetők. A készházak már 6-9 hónap alatt költözhetőek, az építkezés maga pedig mindössze 2-3 hónapot vesz igénybe. Idén a várakozások szerint 1000 ilyen technológiával épülő otthont adhatnak át, várhatóan az építtetők 10-15%-a választja ezt a megoldást.

(MTI)