Újabb autóalkatrész-gyárat adtak át

2018. március 28. Beruházás | Autóipar

Gépjárművekbe szerelhető hűtő és fűtő berendezéseket gyárt a 17 éve Mezőkövesden termelő vállalkozás, a Modine Hungária Kft., amelynek új gyártóüzemét március 27-én adták át a borsodi kisvárosban.

Németh Zoltán, a Modine Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Thomas Marry, a Modine Manufacturing Company ügyvezető alelnöke a Modine Hungária Kft. új üzemének átadóünnepségén, Mezőkövesden (Fotó: MTI, Vajda János)

Thomas Marry, a Modine Manufacturing Company ügyvezető alelnöke az átadóünnepségen kiemelte, hogy a 102 éve működő cég ideális helyszínt talált Mezőkövesden és nagyszerű partnert a magyar kormányban és a befektetési ügynökségben a 200 új munkahelyet teremtő fejlesztéshez. Az alig 12 hónap alatt felépült új üzemben teher- és haszongépjárművekhez gyártanak majd hűtőberendezéseket, s a következő évekre szóló terveikben a magyar leányvállalat további bővítése is szerepel.

Németh Zoltán, a Modine Hungária Kft. ügyvezető igazgatója közölte: 2015-ben kezdték el Mezőkövesden alumínium olajhűtők és töltőlevegő hűtők gyártását, ám hamarosan kiderült, szükség van a gyár és a terület bővítésére. 

A Modine hőtechnikai berendezések és alkatrészek gyártásával foglalkozik, hűtő és fűtő berendezéseket és rendszereket kínál a globális piacokon. A multinacionális nagyvállalat székhelye az Egyesült Államokban, Wisconsin államban, Racine-ban, míg további üzemei Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában, Ázsiában és Afrikában találhatók.

A Modine Hungária Kft. 1991 óta működő mezőkövesdi üzeme a konszern legsikeresebb európai gyáraként Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legjelentősebb munkáltatója is. Másik magyarországi telephelye, a zöldmezős beruházásként megépült gyöngyösi üzem Heves meghatározó foglalkoztatója.

(MTI)