Felvásárolta az egyik csomagolástechnikai cég a másikat

2018. március 27. Gazdaság | Egyéb szektorok

A fejlesztett szállítási-csomagolások piacának jelentős szereplője, a Green Packaging Kft. stratégiailag fontos beruházásként vásárolta föl a Schmírel József és családja tulajdonban lévő Salgóbox Kft.-t – olvasható a vállalatok március 26-án kiadott közleményében.

– A Green Packaging cégcsoport megkerülhetetlen szereplője a magyar és a Szlovákiai fejlesztett szállítási-csomagolási piacnak, s ezzel a lépéssel tovább erősíti pozícióját Magyarországon. Ezt az új, kiemelkedő befektetés mutatja, mivel csoportunk felismerte a magyarországi piacban rejlő potenciált és hisz az ágazat további fejlődésében. A Green Packaging Kft. a regionális szintű növekedés és innovatív szolgáltatásai révén jelentősen megváltoztatja majd a hazai piac erőviszonyait – nyilatkozták az akvizíció kapcsán Ladányi Zsolt és Vaszkó Tibor, a Green Packaging Kft., illetve a Green Packaging Slovakia s.r.o, és most már a Salgóbox Kft. tulajdonos-ügyvezetői. A most bejelentett változás eredményeként a salgótarjáni telephely fejlesztését is tervezik.

– A Salgóbox Kft. megvásárlását kitűnő befektetésnek ítéljük, amelynek révén tovább erősíthetjük pozícióinkat a magyarországi fejlesztett szállítási-csomagolási piacon és kihasználhatjuk a közös működésből fakadó szinergiákat. A jelentősen kibővült termelési kapacitás, és a kiterjedt országos lefedettség szolgáltatásaink minőségének további javulását és piaci részesedésünk növekedését eredményezhetik – mondta Vaszkó Tibor, a Green Packaging Kft. társ-ügyvezető igazgatója.

– Örömteli fejlemény a most lebonyolított ügylet. Komoly sikerként értékeljük, hogy a magyar családi vállalkozás iránt a Green Packaging Kft. mutatott érdeklődést, és a vásárlással nem csak piacot szerzett, hanem fenntartja a Salgóbox Kft. további töretlen fejlődését – jelentette ki Schmírel József, a Salgóbox Kft. korábbi tulajdonosa.

(SCM)