Új típusú motort gyártanak majd Szentgotthárdon

2018. március 22. Gyártás | Autóipar

Tavaly ugyan tulajdonost váltott a szentgotthárdi Opel gyár, de ez nem jelent semmiféle hátrányt a termelésben. Sőt, új gyártási technológiát is bevezetnek, és folytatódik az együttműködés a magyar kormánnyal – hangzott el a gyár jövőjével kapcsolatosan tartott budapesti sajtótájékoztatón, március 21-én.

– Több motorváltozatot is fognak gyártani 2020-tól Szentgotthárdon az új tulajdonos, a PSA számára abból a típusból, amelyet már háromszor választottak meg az év motorjának. A gyár addig a mostani tevékenységét folytatja – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Grzegorz Buchal, az Opel Szentgotthárd vezérigazgatója arról beszélt, hogy az új gyártási folyamathoz szükséges beruházások már megkezdődtek, a terveket felerészt helyi beszállítókkal valósítják meg. A magyarországi üzem mellett szólt a fejlett gyártási technológia, a versenyképesség, a teljesítmény. A vezérigazgató az infrastrukturális fejlesztésekben állami segítségnyújtást sürgetett, ezért – mint mondta – folytatni kívánják az együttműködést a kormánnyal. 

A francia PSA konszern tavaly vásárolta meg az Opelt a General Motorstól. Ezt követően kezdődtek meg a tárgyalások a szentgotthárdi üzem jövőjéről, mert egy nemzetközi nagyvállalat felvásárlása sokszor jelentős átalakításokkal is járhat.

(MTI)