Világszínvonalú technológia költözik Győrbe

2018. március 20. Beruházás | Autóipar

Milliárdos befektetéssel bővíti gyártókapacitását az autóalkatrész-gyártó Erbslöh Hungária Kft., s ezzel a német bázisú vállalat kelet-európai termelési központjává válik – jelentették be március 14-én a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón.

A mintegy 14 milliárd forintos beruházásának köszönhetően a vállalat Győrben új, közel 1500 négyzetméter alapterületű csarnokot épít, amely új felületkezelési eljárást alkalmazó, úgynevezett eloxáló központként fog működni. Az új gyártócsarnokban megvalósuló technológia alkalmazásával a vállalat világszinten egyedülálló lesz. A fejlesztést a kormány mintegy 3 milliárd forinttal támogatta.

Bene Zsolt, az Erbslöh Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a fejlesztésnek köszönhetően 2023-ra legalább 190 fővel növelik a foglalkoztatottak jelenlegi 162 fős létszámát.

Tavaly 5,9 milliárd forintos árbevételt realizált a győri társaság, ami 200 millió forinttal több a 2016. évi árbevételnél. Az idén a szerződött megbízások alapján a tavalyihoz hasonló bevételt várnak.

– A kelet-európai termelési központért Németországgal és Lengyelországgal versenyzett a megyeszékhely. A beruházásnak köszönhetően kötött új megrendeléseknek eredményeként az árbevétel 2021-re mintegy 13-15 milliárd forintra, 2023-ra pedig 18-20 milliárd forintra emelkedik – mondta a cégvezető.

A vállalat vevői között megtalálható a Jaguar Land Rover, az Audi, a Volvo és a BMW csoport, a beruházás megvalósulása után, a jelenlegi várakozások szerint az egyik legnagyobb vevő a Daimler csoport lesz.

A cégcsoport világszerte mintegy 10 000 embert foglalkoztat, konszolidált árbevétele tavaly meghaladta a 700 millió eurót. Az 1998-ban alapított Erbslöh Hungária autóipari cég alumínium profilok megmunkálásával, hőkezelésével, műanyag alkatrészek fröccsöntésével és dugattyúszereléssel foglalkozik.

(MTI)