Startupokat segít a Design Terminal

2018. március 7. Gazdaság | Egyéb szektorok

Idén rekordszámú jelentkezés érkezett a Design Terminal tavaszi mentorprogramjára, amelyben a leginnovatívabb, a közösségek és a társadalom jólétét szolgáló csapatok fejlődését segítik – olvasható a vállalkozás március 7-én megjelent közleményében.

A több körös kiválasztási folyamatot követően a pályázó 125 csapat közül a legjobb 6 juthatott tovább a vállalkozásfejlesztési szakaszba. A képzésre jelentkező startupok a világ 25 országából érkeztek, többek között Taiwanból, Németországból, Izraelből és az Egyesült Királyságból.

2017 óta a mentorprogramra kifejezetten olyan kezdő vállalkozások jelentkezését várja a szervezet, ahol az innovatív ötlet a közösség jólétét szolgálja és valamely társadalmi kihívásra kínál megoldást. A programban résztvevő vállalkozások 3 hónapos, intenzív és térítésmentes képzésben vehetnek részt. A hazai és nemzetközi mentorok segítsége mellett a résztvevők a Design Terminal olyan nagyvállalati partnereivel is együttműködhetnek, mint az E.ON, a MOL, a Knorr-Bremse vagy a BlackRock Budapest.

A nyertesek között 3 magyar startup mellett litván, izraeli és brit csapatok vannak, és olyan fejlesztésekkel jelentkeztek, mint látássegítő eszköz, vagy speciális okosruha elkészítése, amely a bőr és a ruházat közvetlen érintkezése nélkül képes szívritmus, légzés, vagy vérnyomásméréseket végezni.

(SCM)