Ipar 4.0 technológiai fejlesztés egy tököli kisvállalkozásnál

2018. március 7. Beruházás | Autóipar

Állami forrás felhasználásával csatlakozik az Ipar 4.0 technológiához egy tököli kisvállalkozás. Az Instrum Alkatrészgyártó és Fémipari Szolgáltató Kft. 70 millió forintos beruházását a Beszállítói Fejlesztési Program 47 millió forinttal támogatja – közölte március 6-án a kisvállalkozás ügyvezető-tulajdonosa.

Szilágyi György Ferencné elmondta: a beruházás keretében 2 darab Ipar 4.0 technológiába illeszkedő hossz CNC esztergagépet szereztek be. A beruházás nagyban hozzájárul a termelékenység növeléséhez és a termékpaletta szélesítéséhez. A gépek beszerzése évente 100-120 millió forint többlet árbevételt jelent a társaság számára, amelyet a gyártócsarnok felújítására és további berendezések vásárlására szeretnének fordítani.

– Miután vállalkozásunk 20 éves kapcsolatban áll a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel, a német világcég integrátorként támogatja az Instrum Kft.-t. A mostani fejlesztéshez is jelentős segítséget kaptunk tőlük csakúgy, mint a válság idején a túléléshez – mondta az ügyvezető-tulajdonos, emellett kiemelte az Instrum Kft. dolgozóinak odaadó és kreatív munkáját is, amely a vállalat sikereihez nagyban hozzájárult.

Szilágyi György Ferencné arról is beszélt, hogy nem a mostani az első támogatott pályázatuk. Az eddig sikeresen megvalósított beruházások összértéke mintegy 312 millió forint, amelyhez a 175 millió forint önerő mellé 137 millió forint támogatást nyert el a cég a korábbi években. A sikeres pályázatoknak köszönhetően mind a vállalat árbevétele, mind a dolgozók létszáma évről évre stabilan emelkedett. 

 (SCM)