Megtriplázza termelését a sütőipari cég

2018. március 2. Beruházás | FMCG

Háromszorosára növeli termelését a Zalaco Sütőipari Zrt.-t azzal a 4 milliárd forintos beruházással, amelyből üzemcsarnokokat és raktárt épít, illetve korszerűsíti termelésirányító rendszerét – hangzott el február 1-jén, a vállalkozásfejlesztést bejelentő sajtótájékoztatóján.

Berta László vezérigazgató beszédet mond a Zalaco Sütőipari Zrt. projektbejelentő sajtótájékoztatóján. (Fotó: MTI, Szigetváry Zsolt)

A most bejelentett zalaegerszegi beruházás eredményeként 2 – összesen 2500 négyzetméteres – termelőcsarnok épül, és 1 új raktárt is kialakítanak. A fejlesztés fontos része a termelésirányító rendszer megújítása. A tervek szerint 2020-ig 150 új munkahely is létesül a most befektetett 4 milliárd forintnak köszönhetően.

Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója elmondta, a cég már évekkel korábban elérte termelési kapacitásának felső határát, és miután terjeszkedni kíván a szomszédos országokban is, elengedhetetlen volt a beruházás. A növekedési célok teljesíthetőek, ezért a beruházás sikere azon múlik, hogy sikerül-e elegendő új munkavállalóval erősíteni a vállalatot.

Berta László arról is beszélt, hogy a vállalat nettó árbevétele 2015-ben megközelítette az 5 milliárd forintot, 2016-ban elérte az 5,6 milliárd forintot, tavaly pedig meghaladta a 7 milliárd forintot. A cég több mint 550 munkavállalót foglalkoztat, mintegy 60 magyarországi üzletében 400 féle terméket értékesít, évente 7 millió kilogramm kenyeret készít.

(MTI)