Elektromos töltőállomás létesült az üzletláncnál

2018. február 23. Egyéb | FMCG

Több töltőből álló, az e-autósok igényeit példaértékűen kiszolgáló állomást létesített az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. az üzletlánc Kondorosi úti telephelyén a fővárosban. A több töltőből álló csomóponton egyszerre akár 6 gépjármű is tölthető – közölte a cég február 22-én.

Kujbus Tibor Reál Hungária Kft. üzletlánc vezető, Szilágyi Zoltán MVM Partner Zrt. elektromobilitás osztályvezető a Reál elektromos töltőállomásán (Fotó: Reál)

Az MVM Partner Zrt. és a Reál Hungária Kft. együttműködése keretében az üzletlánc telephelyén nagy teljesítményű, közismert nevén villámtöltő létesült, amelynek segítségével akár 20-30 perc alatt 80-90%-os töltési szint érhető el. Az átadott töltőberendezés háromféle (Type 2, CCS Combo, CHAdeMO) csatlakozó típussal rendelkezik és egyszerre 2 elektromos gépjármű töltésére alkalmas: az egyiket egyenáramú (44 kW DC), a másikat pedig váltóáramú (legfeljebb 43 kW AC) töltéssel képes kiszolgálni a berendezés.

Az állomás részét képező, további 4 autó kiszolgálására képes – 2 darab, egyenként 2 töltőponttal rendelkező – (22 kW AC) gyorstöltővel az átlagos kapacitású akkumulátor 2-3 óra alatt tölthető fel. Ezen megoldás révén a kisebb teljesítményű gyorstöltők részben tehermentesítik a villámtöltőket és átalakító nélkül biztosítanak tökéletes töltési lehetőséget például a plug-in hibrid és a kis teljesítményű töltésre képes egyéb autók használóinak.

A Reál Hungária Kft. tervei szerint a Kondorosi úti telephelyen alakítja ki a hálózat legmodernebb, legnagyobb, a jövő elvárásainak is maradéktalanul megfelelő új szupermarketjét. Az üzlet kialakítása során a ma elérhető újszerű technikai megoldások számos elemét használja fel az üzletlánc, ennek része a „jövő közlekedési formáját” kiszolgáló töltőállomás kialakítása is.

– A Reál célja, hogy európai szintű modern szupermarketet hozzon létre a 11. kerület frekventált részén. A szupermarketet a ma legkorszerűbb technológiák felhasználásával alakítjuk ki. A szupermarketben az alap termékeken túl hatalmas választékban friss zöldség-gyümölcs, tőkehús, hal, bio és mentes termékeket is árusítani fogunk. Saját pékséget, valamint vendéglátó részt is létrehozunk. A vásárlóink kényelmét szolgálja majd a játszótér a legkisebbek számára. Cégünk gondolt azokra a vásárlókra is, akik elektromos autóval közlekednek, számukra, ezért hoztuk létre a töltőállomást – mondta Kujbus Tibor, a Reál ügyvezető igazgatója.

(SCM)