Építik a vágóhidat Mélykúton

2018. február 21. Beruházás | FMCG

Ősszel megkezdődhetnek a próbavágások a Hunent Víziszárnyas Feldolgozó Zrt. mintegy 12,6 milliárd forintos beruházással épülő új víziszárnyas-vágóhídján – közölte Kiss István, a társaság igazgatósági elnöke a Bács-Kiskun megyei Mélykúton, február 20-án.

A Hunent Zrt. Mélykúton épülő pecsenyekacsa-vágóhídja (Fotó: Ujvári Sándor, MTI)

A közel 9 hektáros telken a beépített terület több mint 18 000 négyzetméter lesz. Az új üzem alapkövét múlt év szeptember 15-én rakták le. Az építkezés első ütemét idén szeptember végére szeretnék befejezni, és akkor kezdődnének a próbavágások. A tervek szerint novemberben már teljes kapacitással működhet a vágóhíd, ahol a tízórás műszak alatt 50 000 kacsát dolgozhatnak fel. A vágóhíd mellett feldolgozó üzemet, hűtő- és fagyasztóházat és szennyvíztelepet is építenek.

Kiss István elmondta, a zöldmezős beruházás – amellyel 350 új munkahelyet teremtenek, s amelyhez az állam 4,4 milliárd forinttal járul hozzá – mintegy 35%-os készültségi állapotban van. A zordra fordult idő szerencsére nem akadályozza a belső gépészeti munkák végzését és a betonozást. Hozzátette ugyanakkor, hogy a hűtőház munkálataival le kellett állni a mostani időjárás miatt. Arról is beszélt, hogy kapacitásban és technológiai fejlettségben kevés hasonló pecsenyekacsa-vágóhíd és feldolgozóüzem létezik. A gyártás beindulásával a Hunent piacvezetővé válhat a legfőbb piacokon is.

(MTI)