Együttműködés a Regatta Ltd. angol vállalattal

2018. február 9. Logisztika | Egyéb szektorok

Január elején Svédországban nyitotta meg új leányvállalatát az Ekol, ám mindeközben folyamatosan dolgozik a cég a jelenlegi helyszínek fejlesztésén és a szolgáltatások bővítésén is. Az Ekol Logistics a lengyelországi Poznańban található telephelyén immár átfogó logisztikai szolgáltatásokat is kínál – áll a cégcsoport február 9-én kiadott sajtóközleményében.

– Együttműködésre léptünk a Regattával, az Egyesült Királyság kedvelt, szabadtéri ruházatot és felszerelést árusító cégével. Az ügyfél jelenleg raktározási, értéknövelt és picking szolgáltatásainkat veszi igénybe, mely a későbbiekben a vámszabad raktárunk szolgáltatásaival fog bővülni. Együttműködésünk első szakaszában hozzávetőleg 650 000 darab, 4000 raktározási egységnyi (SKU) áru tárolásáról beszélünk, egy közel 2000 négyzetméternyi magasraktári területen. A sikeres implementációt követően hozzálátunk a második fázishoz, amely a szolgáltatások körének kiterjesztését jelenti más európai városokra, illetve a tárolt áruk mennyiségének többszörös növelését – mondta Marcin Trawczyński, az Ekol poznańi telephelyének kirendeltségvezetője.

Az Ekol ügyfeleinek többsége az autóipari, hi-tech-, divat-, kiskereskedelmi, FMCG- és egészségügyi szektorokban érdekelt. A társaság rendelkezik a divat-szektor know-how-jával, mivel a globális forgalom 16%-a ebből az iparágból származik. A divat egyre nagyobb igényeket támaszt, mivel a kollekciók váltakozása egyre gyakoribb napjainkban. Kulcsfontosságú ebben a szektorban valamennyi trend követése ahhoz, hogy a legjobb logisztikai megoldást lehessen kínálni.

– Azért választottuk az Ekolt, mert azokkal az attribútumokkal rendelkeznek, melyekre egy 3PL-partner esetén szükségünk van. Komoly jártassággal bírnak ezen a területen, továbbá első osztályú csapattal dolgoznak a poznańi létesítményben. Várakozással tekintünk e partnerség továbbfejlesztére az elkövetkező hónapokban és években – nyilatkozta John Mulvihill, a Regatta Ltd. kereskedelmi vezetője.

Az Ekol 2015 májusától üzemel Lengyelországban és jelenleg 6 városban (Varsó, Poznań, Sosnowiec, Łodź, Wrocław és Tychy területén) rendelkezik telephellyel. A pályázat elnyerése és a divatüzlet kiszolgálása az Ekol poznańi raktárában fontos lépés a társaság más országokban szerzett know-how-jának implementálásában.

Az Ekol Lengyelország intermodális csatlakozásokat is kínál például Lengyelország és Törökország között, továbbá Irán, Görögország, Bulgária, Románia és Izrael viszonylatában is.