Bővíti tevékenységét az autóipari beszállító

2018. február 8. Gyártás | Autóipar

A török tulajdonban lévő Metyx Hungary Kft. jelentősen bővíti tevékenységét, több mint kétszeresére emeli dolgozóinak létszámát kaposvári üzemében, s 4 új gyártósort is üzembe állít – jelentették be február 7-én, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón.

Ugur Üstünel, a török tulajdonú Metyx Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a cég beruházását bejelentő sajtótájékoztatón (Fotó: Illyés Tibor MTI)

A 3,2 milliárd forintos beruházással 6000 négyzetméterrel bővíti kaposvári gyártóterületét, és ezzel 182 új munkahelyet hoz létre az üveg- és karbonszálas nyersanyagok, illetve ezekből készült kompozit termékek gyártásával foglalkozó vállalat.

A cég somogyi megyeszékhelyen előállított kompozit termékeit elsősorban szélerőművekhez használják fel, de az autóipar is hasznosíthatja azokat, így a Metyx üzemének 4 új gyártósora újabb termelési rekordhoz segítheti hozzá a magyar autóipart. A vállalat a tengeri szélerőművek gyártásában világelső Siemens kiemelt beszállítója, ezért nemcsak a fejlett technológia, hanem az állandó fejlesztés is biztosított, hiszen az iparág folyamatos megújuláson megy keresztül.

Ugur Üstünel, a Metyx Hungary Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy további projekteket terveznek Kaposváron, hiszen az elmúlt évek növekedési ütemét látva a Metyx Magyarországon fejlesztheti tovább európai tevékenységét. Felidézte, hogy a 15 munkavállalóval indult vállalat 2015 óta van jelen Magyarországon, létszáma 2 éve 155-re emelkedett. A kaposvári üzem kompozit technológiával állítja elő termékeit, a gyártáshoz megújuló energiát használ fel.

– A Metyx fejlett technológiájú, magas képzettséget igénylő és biztos megélhetést biztosító munkahelyeket hoz létre, tehát kiválóan alkalmazkodik a magyar gazdaságstratégiához, amely a magas hozzáadott értéket teremtő és fejlett technológiát képviselő beruházásokat részesíti előnyben. A fejlesztéshez a magyar kormány 902,5 millió forinttal járul hozzá – jelentette ki a tájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

(MTI)