Uniós forrásból fejlesztik a gyártókapacitást

2018. február 6. Gyártás | FMCG

Megduplázza üdítőital gyártási kapacitását a Márka Üdítőgyártó Kft. uniós támogatás felhasználásával – olvasható a vállalkozás honlapján, február 5-én megjelent közleményében.

A tervek szerint az idei év augusztusának végére készül el a csaknem 1 milliárd forintos beruházás, amelynek felét állja az Európai Unió. A fejlesztés eredményeként a jelenlegi évi 30 millió palack helyett 60 millió palacknyi üdítőt lesz képes megtölteni a vállalkozás, s egyúttal a piacra jutási kapacitás is növekedni fog.

A beruházás során a német Krones cég modern, magas műszaki színvonalú palackozó gépsorát helyezik üzembe, amellyel költséghatékonyan tudnak majd szénsavas és szénsavmentes ásványvizeket, szénsavas és csendes üdítőitalokat, gyümölcsleveket, szörpöket, izotóniás italokat és egyéb funkcionális termékeket palackozni.

A gyártókapacitás növelése mellett felújítják a gőzellátó rendszert, a középnyomású levegő ellátó rendszert, az anyagmozgatási és csomagolóeszközöket, a technológiai folyadékhűtő rendszert, a komplett szörpkeverő egységet, a vízkezelő berendezést, az egyedi palack szerszámgarnitúrákat. Ezen kívül laboratóriumi eszközöket is vásárolnak, de informatikai fejlesztésre is sor kerül a NAVISON elnevezésű ügyviteli és gyártási szoftver bevezetésével.