Bővül a ContiTech Nyíregyházán

2018. január 24. Gyártás | Autóipar

Az elmúlt másfél évben a német Continental vállalathoz tartozó ipari beszállító, a ContiTech a Magyar Kormány támogatásával 6 milliárd forintot ruházott be nyíregyházi telephelyébe – olvasható a Continental január 23-án kiadott közleményében.

Gumicsőgyártó berendezést állít be egy szakember a ContiTech Magyarország Kft. nyíregyházi gyárának új, hűtő-fűtő tömlőket készítő üzemében, 2018. január 23-án. (Fotó: Balázs Attila MTI)

Ebből az összegből új kaucsuk keverő gyártósort, új félkész terméket gyártó berendezést (kalander) és komplett termelési technológiát alakítottak ki, amely a járművek fűtő- és hűtő tömlőrendszerek gyártását biztosítja. Továbbá megépült egy raktár a keverő centrum számára és folyamatban van egy logisztikai központ építése is, amelyet az Air Springs és a Mobile Fluid Systems üzleti egység közösen használ a jövőben.

– A magyar kormány több mint 2 milliárd forinttal támogatta a beruházást, amivel több, mint 200 új munkahely létesült, így már közel 500 munkavállaló dolgozik a nyíregyházi gyárban. Ez a szám 5 évvel ezelőtt alig 220 főt ért el. Amennyiben az új berendezések elérték a teljes termelési kapacitásukat, akkor az elkövetkező 2-3 évben további 250-300 új munkahelyre lehet számítani – mondta Jókay László, a nyíregyházi gyár ügyvezető igazgatója. A Continental magyarországi telephelyein összesen több mint 8000 alkalmazottnak biztosít munkát.

Tavaly decemberben helyezték üzembe a keverő centrumhoz tartozó logisztikai központot, ahonnan a többi magyar gyáregységet is ellátják nyersanyaggal. A folyamatosan bővülő kereslet miatt kiépített új keverő gépsor jelenleg kezdi a próbaüzemet. A tömlőgyártás már elkezdődött és idén a tervek szerint megduplázzák annak kapacitását. Tavaszra elkészül az összesen 4500 négyzetméteres raktárépület is, amelyben tömlőket és légrugókat fognak tárolni. (SCM)