Több mint 400 millió forintért bővíti gyárát a Momert Zrt.

2018. január 18. Gyártás | Egyéb szektorok

A dunaújvárosi Momert Zrt. 191,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással mintegy 430 millió forintért bővíti gyártókapacitását – olvasható a cég január 17-én kiadott közleményében.

A vállalkozás alkatrészgyártó üzemébe a meglévő 24 fröccsöntő és több mint 30, zömében elavult sajtoló gép mellé idén és jövőre új és korszerű gépeket vásárolnak. Ezen felül megújítják az üzemcsarnok épületét, valamint 50 kilowattos napelem-rendszert telepítenek. Átfogó informatikai fejlesztést is megvalósítanak, mert a megnövekedett alkatrész- és készterméktermeléshez elengedhetetlen a vállalatirányítás hatékonyságának növelése.

A 1967-ben alapított, ma is teljes egészében magyar tulajdonú részvénytársaság háztartási kisgépeket gyárt és forgalmaz, emellett porszívó részegységeket és autóipari alkatrészeket állít elő. A projekttől a termelés bővülését, a piacra kerülő termékek versenyképességének növekedését várják mind műszaki-technológiai és minőségügyi, mind pedig gazdaságossági szempontból.

A kapacitásbővítő beruházás januárban indul, és várhatóan 2019 júniusában zárul le. A nyilvános cégadatok szerint a zrt. 2016-ban 3 milliárd forint árbevétel mellett 102 millió forint adózott eredményt realizált. Szalai Lászlóné gazdasági igazgató tájékoztatása szerint a cég árbevétele 2017-ben 3,132 milliárd forint volt, amelyet 246 dolgozóval értek el. (MTI)