Eloxáló üzemcsarnok épül Tiszavasváriban

2018. január 9. Beruházás | Autóipar

A magyar tulajdonú Jármű Zrt. eloxáló üzemcsarnokot épít Tiszavasváriban található telephelyén, a 397,83 millió forint összköltségű kapacitásbővítő beruházás 198,92 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósul meg – közölte a cég január 7-én. 

Az új üzemcsarnokban, amely 1300 négyzetméter hasznos területtel bővíti a cég jelenlegi épületeit, automatizált eloxáló gyártósor is kiépül majd. A fejlesztés 20 új munkahelyet hoz létre és a beruházásnak köszönhetően 151 állást tudnak megőrizni – olvasható a közleményben.  

Az eloxálás egy összetett elektromos és kémiai eljárás, amelyben az alumínium alapanyagon védőbevonatot hoznak létre, amely megvédi az alumínium felületét a további korróziótól, valamint javítja, keményebbé teszi a felületet. Az automata vezérlés biztosítja az alumínium profilok termelési program szerinti mozgatását, ellenőrzi a rendszer fizikai és kémiai paramétereit, biztosítja a gyártási optimumot. 

A közlemény szerint a fejlett eloxálási technológia meghonosítása hozzájárul a Jármű Zrt. piaci pozícióinak erősítéséhez.

Az 1916-ban alapított, vasúti személykocsi- és autóbusz-szerelvények alkatrészgyártásával foglalkozó vállalkozás árbevétele tavaly, a fejlesztéseknek köszönhetően meghaladta az 5 milliárd forintot. A cég termékei megtalálhatóak a Railjet vonatokon és a németországi, nagysebességű Inter City Express járműveiben is. (MTI)