Új gyártóbázist alakított ki Egerben a Marshall Ablakgyár Kft.

2017. november 22. Beruházás | Egyéb szektorok

Új gyártóbázist alakított ki Egerben a Marshall Ablakgyár Kft. 1,2 milliárd forintból – közölte a vállalat november 21-én.

A közlemény szerint a cég 440 millió forint uniós támogatással felépült fióktelepen eddig 27 új munkahelyet hozott létre.

A korszerű, egyedi műanyag nyílászárók gyártásával foglalkozó, káli székhelyű cég tájékoztatása szerint az egri gyártóbázis lehetővé teszi a termékkör bővítését, a termékminőség további javítását, a teljes gyártókapacitás akár 70%-os emelését is. Emellett növeli a hatékonyságot, a vállalat versenyképességét a hazai, valamint a nemzetközi piacokon egyaránt. 

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert támogatásból a vállalat egy új ablakgyártó gépsort állított munkába egy korábban megvásárolt, majd felújított ingatlanon.

A Marshall Ablakgyár Kft. az elmúlt időszakban évente mintegy 50-55 000 darab egyedi nyílászárót gyártott, jelenleg 120 embert foglalkoztat. Termékeinek közel 88%-át Magyarországon, 12%-át külföldön értékesíti. Legfontosabb export-célországai Olaszország és Svájc.

A társaság nettó árbevétele 2016-ban megközelítette, míg idén már október végére meghaladta a 2 milliárd forintot. A nyilvános cégadatbázis szerint a Marshall Ablakgyár Kft. tavalyi nettó árbevétele 1,952 milliárd forint volt, a megelőző év 2,2 milliárd forint után. A Kft. adózott nyeresége tavaly 434 000 forintra csökkent a 2015-ös 141,5 millióról.

Forrás: MTI